Turun Berat

Normal x berat turun masa first trimester ni? Sy takdalah teruk sgt alahan smpi muntah2, tp selera mkn tu sikit sgt

8 Các câu trả lời

Dulu sy first tri, berat dr 38 turun ke 34. Sy nekad makan nasi hari2 naik balik 38. Masatu tktahu pun pregnant. Kandungan dlm 3-4bulan. Lepastu skrg dah 6bulan, berat naik dr 38 ke 42. Kerja asyik nk menelan je 😂

Sy dlu wktu anak 1st, berat turun smpai 3kg wktu 1st trimester..waktu 20weeks berat naik 3kg. skrg tgh preggy anak ke2 risau yg amat sbb baru 20weeks berat dh naik 6kg.😂

Saya pn mcm tu..masuk 3-4 bulan berat turun..makan ok juga...x ada alahan apa2..skg alhmdulillah 39 week tungu hari mau bsalin suda..berat skg 57 kg dr 49kg..

Biasa lh tu sis.. 1stvtrimester mmg selera kta xde.. kdg xtw lh nk makan ape.. tpi kalau dah 2nd tri.. slera kta tu akan kmbali.. kesian siss..

Saya anak sulung, 1st trimester naik mendadak2. Tapi yg 2nd ni tak naik2 dari 1st trimester dok 55 je, sekarang dah 22weeks baru naik 63. Hehe

Ye, ada org mcm tu. Mungkin pasni selera akan bertambah slow2. Yg penting, makanan yg pn ambil cukup nutrisi yg badan perlukan.

Normal sis.. Saya drop dari 70kg ke 65.5 now 27w 70.5kg 😅

Ya ada orang macam tu.. Hope you feel better soon!