HAMIL 5Minggu

Normal ke ya saya dh hamil 5w tapi sye xde morning sickness seperti muntah DLL, lesu je dgn mengantuk je rasa.. first time pregnant.. ada sesiapa boleh bg pengalaman tak 🥰

13 Các câu trả lời

saya pregnant anak first pun takde morning sickness dan takde cravings , ni tgh pregnant kedua 7w pun masih takde sickness and cravings. ghisauuuu sbb kdg lupa yg diri ni tgh pregnant , badan active je 😂 husb yg ingat kan.

Normal sy ada no 3 ni 5minggu takda pula rasa alahan apa2 masa anak no 1 & no 2 tu lepas positive ja alahan teruk sampai 4bln 😆 yg no 3 ni takda rasa apa2 pula. Sampai terlupa kata dh lewat period & positive 🤭

normal, tak semua org lalui alahan yg sama. ada org takde pun morning sickness muntah². mcm sy, 3 kali je spanjang 8 minggu ni muntah² itupun masa gosok gigi. hehee. cuma badan cepat penat je.

2y trước

Macam saya, 4-5 weeks takda alahan langsung. Siap bangga lagi 😆 tup2 nak masuk 6-7 weeks haritu and sampai skrg muntah loya. boleh kata setiap masa rasa loya tu. 🥹 tak boleh bau2 tumis, bau masakan, bau peti ais, nasi lgsg tak boleh masuk.

Sama 5 weeks tak dak alahan. Anak first dulu 5 weeks perut selalu berangin dan sakit kepala. Suami yg duk pening kepala lebih tiga hari dah naik kereta terus pening. Kesian tengok 😂

2y trước

hehe, sye sentiasa akan mkn tpi still masuk angin kentut2 😵‍💫😂🤣 plus lesu hehe... semoga segalanya dipermudahkan ye🥰

Normal kot. Saya pun first pregnancy takde alahan takde muntah Alhamdulillah. Sama mcm Puan hanya cepat letih je. Semoga mcm ni jela sepanjang 9 bulan ni ;)

2y trước

Alhamdulillah... Aminx2 semoga mcm ni jela heheh.. tq sudi reply ❤️🤲

Saya pun takde alahan pun. Dah masuk 9w ni pun takde jgk😂 cuma kerap kencing. Perut kram & kuat tidur jelah🤣 harap baby membesar dengan baik lah😄

2y trước

aminx2 eheheheh

Saya pun first pregnant tak rasa apa, makan je kuat. Plus cepat mengah huhu

Sama. 5weeks dan takde alahan. Cuma kerap rasa nak tidur je 🥴

2y trước

yup hihi semoga okay jelah 😵‍💫🥰

Saya pon takde alahan. Rasa biasa je. Alhamdulillah baby sihat

normal sis. saya pun preg bru tau kmarin dah 5w🥰