Light bleeding 11 weeks

Normal ke mcm light bleeding time pregnant? saya dah genap 11 weeks. Tapi bleeding sikit2 selang seminggu mcm tu. baru 1st pregnancy ?

22 Các câu trả lời

saya dari minggu ke 5 sampai 9w ada 4 kali pendarahan on off,on off...selalu ke kelinik sahaja chek baby Alhamdulillah sihat..tpi kali yg ke 4 pgi hospital pendarahan sebab lain bleeding with cervical folyp..lps doktor keluarkan Alhamdulillah x de bleeding lagi ..drg masukkan yg mcm muncung itik tu ..sakit sangat 😭..kena tahan ward 1 hari je tggu darah bernti..

2y trước

Maksuk sis cervical polyps kan. Sbb sy pun baru kene buang. Masa buang tu senak n ngilu sikit. Tapi tak kene tahan. Bleeding ade time kencing. Sekali dgn lendir. Doc bg duphaston kene makan 3 biji sehari. Dlm 3-4 hari tap kli kencing bleeding sekali. Lps tu dah stop dah tak de lg

sometime ade Yg Kata biasa bleeding diawal kehamilan sebab process penempelan janin ke Rahim.. Saya pun Sama light bleeding masa 5w pregnancy.. Cuma kalau dah 11w Tu dah besar jugak.. janin pun dah dipanggil baby.. mcm tak normal pulak sis.. baik refer doctor so hati pun tenang

Bleeding atau spotting tak normal, jadi kena check dr dulu. Saya start spotting dari week 8 smpai 4 bulan lebih. Check dr kandungan rahim semua okay, cuma dekat pintu rahim dr kata ada luka sbb kan hormon mengandung. Tapi x bahaya. Jadi pergi check dulu dr untuk tahu kondisi diri kita dan bayi

2mo trước

Sis sya sma la. Mcm mn awak atasi.

Sy bleeding dekat 9 week. sampai 20 hari non stop. bila kndungan nk masok 12 week baru stop. legal rasa. dh 2x pegi emergency dn sekali kena tahan wad sbb muntah non stop. tp doc scan baby n masokkan muncung itik semua tiada masalah.

Ikut badan juga.. Mcm sy.. Tp doctor kate sbb nye persenyawaan tu berlaku sebelum smpai tarikh period.. Alhmdulillah baby pon ok, doa byk2 sis.. Jgn bce komen negatif tkot nti stress , enjoy ur pregnancy journey ok..

Sya pernah jg first baby 3bulan , second time baby 7bulan rasanya tpi bila refer doc katanya biasa berlaku sbb first pregnancy.Benda ni berlaku masa first baby skrg anak dh 3tahun dan preggy second bby benda ni dh takda.

1mo trước

sis nk tnya .. sy kndungan 10w tpi dah 2 hari ada keputihan berdrah on/off .. selain keputihan berdrah sy ada skit bawa perut tpi x sngt .. rasa ngilu je ..sis ada pengalaman yg sama?

Saya kalau dgr bleeding trauma sikit.. better refer doktor terus.. early pregnancy sye bleeding, doktor kata normal.. tp xstop2 n makin byk.. last2 gugur..

2y trước

gugur berapa week

sy pun tgh admit wad kes bleeding..selagi baby ok..in shaa Allah xde apa²...admit wad sbb doktor nak pantau darah yg trun n BP sy auto naik kalau bleeding

refer doc.. lain badan lain effectnya.. kalau boleh jgn keje berat2.. try relax.. keje slow2.. take time utk baring kjp..

pergi hospital slalu...sy pun 11week jgk...smlm bru keguguran...kluar dgn sndrinye...bleeding skit² ..last² kluar smua.