naik berat

Normal ke klo prgnant baru 5week tp berat naik 4kilo dah ? #selalulapar

29 Các câu trả lời

Sy masa 5 hingga 8 minggu memang asyik lapar je. Berat pun naik. Perut pun bloated. Bila masuk je 9 minggu... Waaaa. Muntah muntah je. Xleh nak mkn apa... So... Enjoy your food... Hehe...

Sy dh 6 weeks berat turun 3kg..slera mkn mmg xde..sy pksa2 diri mkn buah...nasi mkn tp ckp 2 3 suap dh...mkn jer sis slagi msh ada slera dan x m'ganggu k'sihatan.

Buah nagaaaaa. Tp lepas makan sekali hari tu, kencing jadi merah merah. Terus cuak. Sebenarnya normal je. Tp sebab cuak, terus tak nak makan. Heheh

Jgn mkn heavy sngt sis.. Blh dpt Mcm2 pnyakit kt baby.. Klu lapar mkn ringan2 je mcm buah, kacang, kurma.. Klu berat naik mendadak tkut risiko kncing mnis

5y trước

Ok baik sis

Sepatutnya nurse bgtau should be naik dlm 500g per month awal kehamilan. Tpi kalau dah lapo nk buat acano..makan je la..😜

Sama la.. Dah 16w+ .. Berat naik kuss semangat.. Dok nampak next week p kkia.. Mesti kene beleter.. 😅😅😅..

Jangan bagi berat naik sangat sis. Tak elok jugak. Banyakkan makan buah²an. Air masak. Kurangkan pengambilan bergula.

Berat naik tu da bgus, tp mcm sy, naik 3 kilo, trus kna minum air gula... 😂😂😂, nsib xsangkut, kncing maneh..

Sy pun selalu laparrrr... Rase mcm berat dah turun ni sbb rase tak lalu nak makan sgt... Same la kite 5 weeks...

Normal awk. Sy 5kilo skrg 36w2d . Kalau over wt nnti kena kerp check tknn drh. Sy smgu 2 3 kali kena prgi kk