Kandungan mengeras

Normal ke klau kandungan dh 31minggu baby mngeras je manjang .. sy dh 2hr baby mngeras .. xpe ke erh ??

6 Các câu trả lời

Saya pun 31w, terus gi emergency sebabkan l kerap mengeras & perut tegang sampai rasa sakit belakang. mmg ada tanda contractions. Check bawah belum ada bukaan lagi. doc kena monitor 24h takut klau ada bukaan jalan nk beranak. Kena pujuk baby keluar ikut due. hehe

Kalau saya beza sebulan lambat dari sis, saya ada tanya dr. Tu mungkin braxton hicks & itu normal sebab ruang baby makin terhad kan, Dr kata kena banyak rest je. Tak sure la kalau ada method lain utk kurangkan rasa mengeras tu

sy dlu mcmni , start 32w bby keras je memanjng . baby keluar awal 36w . better check to be sure betul ke brixton hick

Saya sekarang 29 week baby saya pon kerap mengeras lepastu rasa bahagian kemaluan pon sakit 😭

Try move to other position tgk ok tak. Ada sakit tak. If yes no harm to get doc cek just to be sure.

Normal sis.. Sy pon 31 minggu.. Selalu juga mengeras