8 Weeks

Normal ke kantung tak nampak apa2 walau da 8 minggu?

39 Các câu trả lời

saya scan dah 6w 5d nampak dah kantung heartbeat pon doc kate dah jelas...skrg dah masuk 9mggu☺️..doakan saya ye...anak sulong❤️

2y trước

Ye 6w nampak kantung dan ada setgh org dh ada heartbeat

Hai, Nak tanya kalau macamni positive ke? Selalu buat one line je, Kali ni terdetik nak buat utk awal pagi tadi, Terkejut 2 line, Then try lagi sekali sama. Tapi ptg td check doc, Tak nampak apa apa lagi. Memang biasa ke? Kalau scan masih tak nampak kantung. Utp 2 line

2y trước

sy 7w4d alhamdullilah dh nmpk.

masa s scan 7w5d..langsung xnmpk apa..kantung pn xda. doc soh rujuk pakar tkut luar rahim.. trus bergegas ke hspital pkar. then doc scan ikut laluan bwh. clear sgt nmpk n kuat sungguh heartbeat. alhmdulillah.

7d trước

Tahniah hmm sy pn7 minggu 6 hari tapi takde rezeki 2 hari lepas dia kluar🥲😌

Hari yang agak sedih untuk saya dan wife, last 2 weeks pergi check dkt Klinik Siti doctor kata dah 7 minggu tapi tak nampak sebab wife lupa pergi toilet dulu. Then lepas dua minggu nak check balik tak nampak juga even tahan from kencing. Buat scan masuk bawah pun still tak nampak. Dr suruh monitor and dtg balik scan lagi 2 minggu. Ada sesiapa yang senasib saya seblum ni?

2y trước

Sama. I pun ge clinic Siti cyberjaya and they said baby nampak but no heartbeat. Refer ge hospital. Harap tak de apa2 😔😔😔

Masa saya dpt tau saya hamil, saya terus pergi klinik. Nak buat scan. Mula2 masa scan tu kantung saya tak nampak juga. Tp doktor minta izin nak tekan perut sambil scan. Baru nampak. Rupanya perut saya banyak angin. Tu yg kantung tak berapa nampak. Bila doktor dah tekan sambil scan tu, baru rasa lega. Alhamdulillah. Sekarang dah 8 minggu.

Salam semua, ivf day 3 embryo transfer bertarikh 30.7.24. Hari 8.9.24 scan baby baru 6 week measure, doktr.kata hearbeat slow dan baby kecil sangat,sepatutnya 8 week. Dr suruh repeat lagi lps 2 week. Sambung ubat progynova n duphaston shj. Utrogestan dah stop. Kalau takde perkembangan kena dnc. Mohon pencerahan sikit. Ada harapan ke? tlg jawab..tq

Saya baru je melalui. Ikutkan dah 10weeks tapi 2 klinik berlainan saya pergi scan tapi langsung tak nampak apa2. Setiap gap 2 Minggu saya scan semula. Kali ke 3 scan baru nampak. Tapi sepatutnya 8 weeks dah nampak

3y trước

Biasanya yg dtg klink utk scan depends on body ada yg nmpk ada yg tak . klau xnmpk Dr akan suruh dtg scan lg 1/7@2/7 ,still xnmpk jugk Dr akan bg surat reference letter ke hospital.

sy scan 7 mggu pon masih xnampak..lepas doc bg date lepas 2 mggu utk scan balik alhamdulillah dah nampak..cuma doc kte tarikh period saya xsama dgn size baby..klo ikt tarikh period dah 13w tapi ikt scan baby bru 8w..doc bgtahu normal jer kes mcm ni walopon period teratur..

saya lewat period dh 2mggu,1st test 1/8 upt +ve. byk kali test upt biasa & clearblue. smlm sy scan swasta,doc ckp xnmpk kantung,mgkn luar rahim. rasa down sgt. smlm test lg,upt msh +ve. rasa down n xtau nk buat apa

2y trước

awal sgt nak jugde luar rahim.tunggu week 8

mungkin mesin scan xcanggih..brand not ok,tu yg payah nk nampak awal2 kandungan..yela,lagipon 8w sebesar biji kacang hijau je..susah nk nampak scan melalui perut..pilihan kedua scan thru vagina TVS..msti akan nampak dh biasanya...

2y trước

dalam apps kata 8 weeks dah sebesar ibu jari.. 1.6cm