hidung tersumbat..

normal ke kalau time preggy ni nak tido je hidung tersumbat sampai rasa susah nak bernafas.. letak minyak kapak, sedut inhaler pun mcm takde effect je..dari start 5weeks smpai skrg dah 9 weeks.. kadang rase macam nak menangis pun ada sbb susah tido malam. smpaikan sy pagi tu baru dpt tido sampai ke tghari.. hidung tersumbat.. malam pun tiap 2 jam mesti kena bangun kencing..waktu tido dah jadi start waktu pagi baru rasa lena.. kdg tu takut sgt kalau mak mertua terasa hati menantu tido lagi sampai ke tengah hari..sebab sy duduk dengan keluarga mertua..

2 Các câu trả lời

Normal sis..cam sy spnjg preg hidung tsumbat...bersin tiap2 pagi..kadang kui 2,3 pagi tu hidung tersumbat smp sumbat tuala kecik Kat lubang hidung.. lgipn sy ad Asma ... Ni dah trimester ke3 inhaler pn dah 3 Kali tukar sb x sesuai..yg last dokt pakar syor jenis siput.. alhamdullilah baru rasa Lega...tapi kadang klu selsema mmg seharian hidung ni kluo air..dah macam air paip gayanya... bertabahlah mommy😂😂

5y trước

In syaa Allah..boleh.. risiko ttp ad..mesi pesan Kat saya dah hujung2 ni jga kesihatan..elakkn tdedah kpd psekitaran yg bleh cetuskn Asma .mcm sy alah dgn asap n habuk, kadang klu udara sejuk sgt pn bleh jdi..sy spnjg hamil ni mmg on inhaler yg jenis siput...dokt sarankn on sehingga selepas bersalin utk bgi paru2 kembang bgi memudahkn urusn bersalin normal..sblm hamil sy hnya pakai nebulizer..tapi dah preg dokt x bgi katanya gas x bagus utk bayi dlm kandungan ..dokt bgi pam budisonite dgn sulbultamol ...sy on inhaler tu mmg selsema manjang..sampai sakit kpla...mgkn sb dia jenis habuk pastu dgn batuk..next jumpa pakar baru dia tukar inhaler jenis siput.. alhamdullilah dah ok..tapi kadang bersin tu ttp ad dgn selsema..😂😂

Sy pun kerap sangat bangun kencing waktu malam, 3-4 kali. Sabar ya mommy