Normal ke Scan 6 weeks 6 hari bru nampak kantung je.

Normal ke kalau scan 6 weeks 6 hr bru nmpak kantung ##ingintahu #bantusharing

Normal ke Scan 6 weeks 6 hari bru nampak kantung je.
27 Các câu trả lời

Pengalaman saya sis , sy mmg dah tahu pregnant sebab pergi scan 5week . lepas dalam beberape hari saya sakit area ari2 sampai tak boleh jalan .. so suami bawa gi hospital . 3 org doktor scan saya & 4 kali scan dia orang kata kandungan luar rahim . tak nampak pape dalam rahim . masa tu kandungan dah 6w 3d . sedihh kot kita first time jadi ibu dengar2 macam tu 🥹 then refer saya dekat pakar malam tu juga . pakar scan bawah mmg terang elok anak nampak janin & heartbeat .. now nak masuk trim 3 dah . kadang mesin scan problem atau masih awal . so jangan risau ye , semoga baik2 sahaja untuk awak & baby ❤️

Sy sepatutnya dah 9w Tp scan cuma 5w je. Doc ckp normal klu period tak teratur. So sy tak risau masa tu walaupun cuma kantung je nampak. Sy tiap2 bulan dtg, tp tarikh tu tak on time. Rupanya nk gugur. Skg dah 33w second pregnant. Masa scan sengaja pergi lambat. 9w baru pergi tu pun agak2 aje. Sbb bulan feb tak dtg priod lambat sehari je padahal (berdasarkan trkh priod sebelum) yakin nau padahal tak teratur tu🤣 Berdebar je. Sekali nampak semua jantung laju. Bersyukur sgt2

sy scan 8 weeks baru ada janin , kantung dan jantung baby. period irregular. bila scan rupanya umur kandungan baru 6 weeks. skrg dah thrd trim. wktu baby first sy scan 6 weeks ada kantung je pastu gugur baby tk survive. kluar spotting coklat beserta senggugut. so sy tktahu awak case yg mana satu. antara lambat nmpk atau sebaliknya.

1y trước

Kes sis sama mcm saya taun lalu. Scan bnyak kali masi kantung and xmembesar. Pastu kluar spotting lama2 jadi bleeding. Thn dtng sengugut teruk mcm contraction tp kantung xkluar pun. Pg hospital doctor masuk muncung itik nmpak kantung tu kat pintu rahim tu so dia guna penyepit kluarkan. Tak cuci juga sbab dah clear. Alhamdulillah skrng pregnant balik dah trimester 3 juga hehe

normal je sis , sy 8w kantung xde baby xde , doc swasta syak ngandung luar rahim tp sy yakin tak , bile scan smule 12w kt KKIA elok je ade baby dlm rahim siap gerak2 lgi , terlalu awal sngt pon xnmpk jgk n perut msing2 berbeza xsame ade nmpk awal ade yg xnmpk..doa bnyk2 ye

normal sis.. jangan risau.. biasa 8weeks ke atas baru nampak.. kalau scan awal sgt 5weeks ke 6 weeks ke.. nanti bila x nampak kita jd risau.. semoga ade rezeki utk sis ya 🙂 selagi x de pendarahan atau kesakitan melampau..dont worry.. doa yg baik ya

normal . saya scan 6weeks masetu baru nampak kantung dan small dot . pastu repeat scan 8 minggu dh nampak janin dn dengar heart beart terus doc suruh bukak buku . 7 sept ni kene minum air gula

1y trước

saya due bulan 3 2024 sis

normal. nak nampak baby dn heartbeat klip boleh scan semula masa usia kandungan awak 8@9w dan keatas. selagi xde spotting/bleeding. inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja

nak tanye...sy scan baby sepatutnye minggu ni 12 week..tp doc scan baby besar cam 14 week..so due pun dah bertukar...bahaya ke ye cam Tu? ank second...baby besar ke apa ye..confius

Normal je sis sy 7w4d kantung sahaja hati dah tkut dah sbb ornh ggur tp sy ttp jaga makan smua sbb xde bleeding.. Alhamdullilahhh repeat 2w dah ada

normal. nak tgk result dia, bg tempoh lama sikit.. 10w keatas da boleh dgr heartbeat. insyallah ada rezeki utk sis.