normal ke ?

normal ke ank dh masuk 7 bulan x pandai merangkak , x pandai duduk lagi.. sedih dgr org cakp2 pasal anak..

19 Các câu trả lời

peduli je ape org nak ckp...anak kite kite yg jaga...setiap anak rezeki lain² setiap ank xsemua nya sama...ank sy dh setahun lebh xpndai bcakap lg...setengah² perkataan je dye sebut betul yg laen dia pakai bahasa dia😅sebagai ibu xada siapa xnk yg terbaik tp aturan allah sebaik2nya...bukan kite xajar tp mybe belum masanya...

5y trước

Allahhu tq sis. inshaAllah sy cub kuat dan hirau kan kata2 org yg dengki

Npe suka dgr apa org ckp pastu nk emosi ..aduiiii...biar jela dorg nk ckp apa...emosi tu kita yg kawal...bia je dorg ckp...bkn penat pon..bkn nanah pon telinga awk dgr

Rajin bagi baby tummy time and biar dia bermain sendiri dan meneroka benda di sekelilingnya. Saya dah cuba untuk anak bongsu saya. Alhamdulillah berkesan.

Aiyoo.. bia org nk kata apa.. dieorg bukan sapa2.. anak saya 9bulan dah. Masih belum pandai merangkak.. rilek la.. as long as docter ckp everything ok..

Normal sis. If you want to check the milestone development, try using the baby development tracker on this app. :) click menu and baby tracker

Normal. Boleh ajar dia duduk. Pasal merangkak pun xpe, anak sy merangkak ms 11 bulan. Takde efek apa pun dia dh 5 tahun very active. 😁

2y trước

situation kita sama sis , ank saya baby prem 32 weeks 4 hari skrg umur dia dh nk masuk 10 bulan merangkak duduk mmg tk boleh lg just meniarap je meniarap pun kdg2 , duduk tu time kita maksa soh duduk baru dia duduk , biasalah orgkan mulut mmg tl boleh tutup mmg akn tnya ank boleh ap je , kita ni smpai malas nk jwb apa dh ckp je dh boleh smua , kalau dh jwb cm tu dh tk tnya ap dh , sy mmg sensitif bab2 cm tu tp sy percaya maybe perkembangan ank sy lmbt sbb prem . perkembangan anak2 lain so husnudzon dn sabar jelah

normal je..Anak sye 10bln bru mrngkak..dkt sthun bru berjalan..Jgn ikut kata depa..Perkmbngan xsma anak2 nie

5y trước

aaminn..xpyh bnding2 dgn sesiapa...Gtau mil mcm tu pelahan

abaikan mulut macik bawang.. tu ank sis .. setiap ank x sama ada cepat ada lambat.. normal ..

Setiap anak tak sama. Anak sy 8bulan blm tumbuh gigi. Anak kwn 8bulan dh tumbuh 2batang gigi..

Normal. Perkembangan tak sama. Abaikan apa y org cakap.