Tak rasa baby bergerak lagi

Hi normal ke 18 weeks tak rasa lagi baby gerak? Sebab ada yang kata 18 weeks dah rasa dh#advicepls #bantusharing

98 Các câu trả lời

Normal sis, jangan risau ye. saya pun macam tu dulu. 20 weeks lebih baru rasa pergerakan baby. Tu pun sikit2 je. Bila check up di klinik, nurse sendiri cakap kat baby "hello, hello baby, tidur ke?". Nurse cakap, tenang betul anak saya 😂. Alhamdulillah, selamat bersalin dan baby takde masalah kesihatan. Umur pun dah umur setahun dah sekarang. 🤗

3y trước

sama la..saya pregnant ank ke 4..x rasa jugak..mungkin sbb lemak kot 😅 masa scan 18w doc kata bby ok...msa scan pon dia bergerak2..cuma saya ja x rasa

nak tanya jgk pada yg tahu.. kalau rasa gerak2 tu mcm mna ya? mcm kena kjutan elektrik ke dkt bhgian bwh ya? sbb sy dh msuk 18 week dan sllu rasa mcm tu scra tiba2 😅

2y trước

sya hri ni genap 18 week.... dah boleh rse bby bergerak cuma masih slow.... dlm shri ade 1 or 2 kli je prgerakkn bby yg btul2 jelas.... cuma perut je msih xnmpk2 lg.... ramai jgk yg tgur2 xnmpk prut ,,, itu ini lah.....

Saya Alhamdulillah 14week dah rasa, sama je anak sulung n anak no 2.. sekarang pregnant anak no 2 tapi 18week aktif betul gerakannya kuat sgt..ikut badan n perut sesorang tu jugak kot 🤭 masa pregnant anak sulung, nurse cakap awalnya dah rasa gerak time 14week,nurse cakap maybe kulit perut nipis agaknya 🤣

baby bergerak tu rse die cam mne ye?saya rasa cam ade angin mengelembung cam tu kdng rse kt belah atas,bawah kanan dgn kiri x kerap sgt PON Sye PON keliru SME ade angin atau bby gerak rase die seakan cam ade angin dan cam ngilu ii sikit rse cam ade yg menekan tu baby gerak ke?Sye PON 18 weeks

sama sis dengan sy tk rasa grakan baby tp selalu perasan mcm ada gelombang angin dekat atas perut, tkthu lah tu angin ke ape tp bawah perut dah mula rasa mcm menekan & rasa keras bwah perut.. buntu saya, next check up lmbat lagi

3y trước

tu la baby sy bergerak...klu rasa mcm angin...memang baby dok kat situ...sy pon rasa mcm tu..tp biasa la baby dok kat ulu hati kita...sbb tu rasa pedih...rasa mcm nak mkn lg...padahal x pon.

ada pengalaman kawan saya.. 18 week xda rasa pergerakan cek klinik nurse kata normal, slps brapa mgu p swasta nk cek jantina bby dpt tau dh mninggal lama.. baby twins . mgkn sesetengah org berbeza.. klau rasa x sdap hati trus p klinik/swasta cek up utk. kpastian shj..

sye pun bru masuk 18week..tpi nak tnye ada ke dekat sini sama macam saya alahan terok n muka naik jerawat 1 muka walaupun seblm ni tk pernah pun ada jerawat bile preggy habs satu muka naik jerawat tiap kali masuk bulan baru makin lama makin terok😂...ni baru first anak

Saya dlm 22-23 weeks mcm tu baru dapat rasa betul2 baby gerak. Kalau dlm 18 weeks tu rasa mcm ada bubble gitu je itu pun tak confirm la tu baby ke bukan 😅

4y trước

Hehe tak pe jangan risau. In shaa allah baby baik2 je tu. nurse tempat saya kata kalau anak 1st biasa mmg 20 minggu ke atas baru dpt rasa

hi mungkin ada pergerakan lembut tpi awk x perasan. mcm saya jugak. tapi bila teliti betul² perut awak rasa ada gelombang wave lembut je.. itu maksudnya baby gerak. mula² saya igt tu bunyi angin perut tapi tenyata itu tanda baby gerak. soo cute.

sy ank ke 2 ni 18w xrsa sgt dia gerak..cuma kerap mgeras je...senak hbis...mgkin kulit perut sy tebal...xrsa pgerakan sgt .

1y trước

sya pn prut brpa hri nie mgeras jer