Pening kepala waktu hamil 7month++ bila bangun dari tidur atau baring , rasa mcam serangan vertigo

Normal kah pening kepala rasa berpusing dunia mcm nk pitam, semasa hamil 7month ++ ? Sy start pening sejak mengandung 7 bulan setengah , skg dah masuk 8 bulan kndungan , masih juga pening , rasa nak pitam macam kena serangan vertigo 🥲 ibu2 dalam ni ada pengalaman yg sama tak? #bantusharing #pleasehelp #firstmom

7 Các câu trả lời

sy br kluar dr hospital . sy rse pening kpla dan ssh nk bernafas . rupanye hb , bp sy low . kne thn 3 hari jgk dkt hospital , doc pantau . masuk ubt darah 1 botol stgh . balik hospital dorng bg 10 jarum utk cairkn darah lg . alhmdulillah skrg dh ok sikit . tp mkn kne jga , kurang kn mkn brminyak , blemak .lebihkn syur + buah² . mkn ikut timing .rest ckup , tdo jgn lwt .bykkn minum air putih .sy br 7 bulan .

Masa bangun tido tu stretch2 dlu badan baru bangun utk smooth kan bloodflow. Jgn bangun mengejut. Pls dapatkan advise dr juga ya

Pernah bagi tahu doktor tak? Ada banyak faktor tapi lebih baik dapatkan pemeriksaan lanjut daripada doktor.

pi emergency sis takut nanti sawan.. klu teruk jumpa dokter ya.. bhya untk bby..

takut hb low. pls dptkan nasihat doktor ya

better refer dokter.

refer doktor