susu badan kurang

normal ka baby dah 1 tahun 6 bulan susu badan kurang? 🥺 sebab ingat nak menyusu dia sampai umur 2 tahun+ . kalau kes cam ni patut bagi baby susu formula atau banyakkan balik susu badan?

2 Các câu trả lời

Bukan kurang sis. Tapi penghasilan susu dah regulate ikut demand baby. I believe demand your baby in BF mesti dah berkurang kan. Kalau dulu boleh jadi 10x-12x in 24 hours. Sekarang I assume dalam 6x-7x sebab anak dah 1y6m. Dah makan and susu bukan main meal anak lagi. I'm a working mom. Hari kerja anak minum EBM. Kat rumah DF je. I stop pumping masa anak 1y2m. Dah tak buat stock EBM. Anak dah makan kan. So hari I kerja I sediakan bekalan ke rumah pengasuh. 2x main meal, 2x snacking. Kiranya hari siang anak I tak minum susu. Malam hari baru anak I DF. Now anak I dah 2y8m still BF lagi. Instead of formula milk. You opt for full cream milk. Suggestion by dietitian 2x a day. Macam anak I kadang dia minum full cream milk.

EP mom or DF?

6d trước

saya direct. sbb saya tgk dia macam tak puas isap lepastu asyik mintak ii, kerap sangat. saya try picit keluar sikit ja. sbb sebelum ni kalau picit memancut mancut keluar