susu formula

Nk tnye pendapat mmy², ni kali ke 6 baby tukar susu. G klinik swasta doc suh try susu ni sbb baby sy slalu popo 2 3 4 hari skali, perut slalu kembung mcm sembelit tp najis dia xkeras . Tp susu ni mcm xbrape kena jgk dgn baby sy, blh suggest susu lain klau mmy penah ad pengalaman mcm sy? And ptut ke sy bwk baby g klinik gov utk check since swasta xbrape membantu?

susu formula
21 Các câu trả lời

Baby sy kembung perut n doc suggest susu ni. Alhamdulillah baby ok susu ni. Boleh membuang 3-4 kali sehari. Dalam masa yg sama, saya selalu tuam perut baby selepas mandi n sapu minyak kt perut baby. Doc juga suruh pastikab botol susu dibasuh dengan pencuci khas botol dan sterilkN botol2 susu. Doc juga tak galakkan guna air coway, cuckoo dan yg sama jenis sebab air tu tak cukup boiled. Seeloknya air yg dimasak untuk bancuhan susu baby. Harap dapat membantu

4y trước

Baby sy skrg ni 2 bulan ++. Buat masa ni akan membuang at least 1kali sehari. Mungkin puan boleh ikhtiar susu lain kalau mcma tu

Mcm ank sy still bf lg.. Tp mcm xckup susu.. Even pump xckup stock.. So time kje sy bg die susu hi goat.. Bancuh 1/2 sachet 4oz Air.. Bila sy kt umh die bf.. B4 ni mmg die poo poo pn 2 34Hri sekLi tp xkeras..doc ajar setiap kali lps mNdi or tukar pampers rajin urut perut slbh kiri turun ke bwh + borak ng bby kne poo poo klu bolh setiap hari or 2hari sekali.. Tkut nnt bby akn mindset smp besar..

4y trước

Baby sy fully formula milk tp nice tips . Nnti sy try

Assalam hye sis. .sye pon brcba try susu ny. .bole sye tahu x bby sis poo2 dye mcm mne. ?sblm ny sye gna s26 purple 2. .tp mcm bkhak .n slalu jeluak..n bby mcm x knyg..pdhal krap sgt da dye mnyusu. .pkai s26 tu 3 hari skli brbrak. .sye br stat pkai susu ny ary isnn x slap. .kalo lata bby xsesuai lg susu ny..mmg ikthiar nk cri susu larn plak..tp x tau susu ape yg sesuai. .😥

4y trước

Sme la ngan sye. .poo2 bby x bktul pon. .okee je. .cma nya x brak dlm 3 hari 2. .tp skng sye prsan sblm tuka frisolac ny..poo2 dye hijau..ble pkai frisolac da kning mcm biasa. .tp 2 laa msih dlm pmntauan lg.sbb sblm ny sye tuka s26 golg jd cirit n mcm ade lndr drah. .sye tuka pde susu asl s26 purple 2. .tp dye mcm x knyg. .😞..pdhl 4oz sye buat..still mcm xckp..sye rsau nk bg lbh..x pdn ngan umo dye. Ary ny plak br msok 3 bln..di lemaaa nk cri susu yy sesuai. .😓

Baby Saya colic teruk bila umur 1-2 bln... Penah guna susu ni.. makin teruk colic & sembelit.. then guna enfalac gentlease.. pun mcm tu.. at last Saya Cuba dumex mamex.. alhamdullilah.. hilang colic & sembelit... Till now masih guna.. baby da 7 bln

Lain baby, lain tu penerimaan usus durg mom.. Try n error seja la.. Klu mcm sa, sa try dr susu paling murah dulu.. So far baby sa suit dgn susu dupro plus bf la..dia akan poo at least 1kali 1hari..

4y trước

Yes mmg sy start dgn yg paling murah tp bila xsesuai sy decide try yg mhal sikit and if still xsesuai sy akn tukar ikut bajet jgk sbb sy housewife and husband pun keje biasa je. Utk frisolac ni pun klau ikut mmg over bajet kitorg sbb ank sy minum 3tin seminggu dh rm150 seminggu

Bby sy minum similac lactose free.. Sbb klau ade bby yg xbole tolerate lactose... Mula2 bg susu frisolac jgk.. X elok.. Die x berak, kembung muntah.. Bg similac lactose free bru normal...

4y trước

Mcm mna sis.. Bby sis sesuai tak lactose free pnye susu...? Minta2 ok laaa kn

Try bgi lactogen.. Sbb tu hari ank sa bgi dugro tpi muntah2 biarpun bnyk dia mnum plus dia sembelit.. Jdi sa try bgi dia lactogen bru dia okay.. Muntah tda sembelit pun tda

4y trước

Ank sy xsesuai yg tu

Sy juz guna lactogen..coz tanye pd misi ward y jga ank kuning dkat hospital..dia kata guna aje apape susu..smua ok y penting sukatan n time susu kna btul..

4y trước

Seminggu baby sy xpopo minum susu ni😭

Susu ni mmg utk bby ada mslh sembelit sje sis.. Doc sy sndri pnh ckp.. Friso comfort ni utk bby yg sembelit.. Friso bby biasa utk normal

4y trước

Yeke tp mcm xsesuai jgk dgn baby sy. Still xde beza bab sembelit. Tp kurang muntah n kurang kembung perut. Slalu belom sempat bgi sendawa dh muntah blik

Sy lu ank sy 6 kali berak sehari sbb mnm susu ni.. tapi doc ckp susu ni mmg ok cuma mgkn x sesuai dgn ank sy kot. Skrg ni mnm s26 gold

4y trước

Doc sy ckp susu ni xsesuai utk budak yg kerap poopoo tp sesuai utk bdk yg sembelit je tp xstill xsesuai dgn ank sy