Breast Gatal2

Nk tnya mommy2 smua.. Sy bru 14weeks..mmg ad k jd gatal2 breast ni.. Sy gtal sgt sekeliling nipple tu ?? kdng2 garu smpai merah.. Gatal sgt

23 Các câu trả lời

Sama mcm sy sis.. Masa 14 weeks mmg gatal sgt... Sis jgn garu beria ye.. Takut luka.. Just gosok2 je sis.. Sbr skit ea sis.. Skjap je tu.. Sy hari tu bbrapa hari je jd macam tu... Sy tahan tgn sy tak garu...allhamdulillah skrg dah much better...

Saya pun kdg2 jd gatal dkt nipple...sy garu jugak tp sy lapik dgn kain pastu garu dkt atas...rs hilang gatal pastu xda luka apa pun..sy pun kerap sapu minyak zaiton dkt nipple sbb xnk jd kering nant...

Iyee.. Sye pun jdi gatal dlu n jadi hitam, sye bge cream fobancort.. Tak tahan nak garu, garu2 smpai luka sbb kering.. Gatal pun x lama sis, mse mula2 je 🤣🤣 skarang kandungan dh 28 minggu

Sy pon gatal,tp bkn kt nipple,mmg kt breast tu..bparut2 dh garu,gatal xleh bwak bincang...klu nk mndi tu,nikmat btl mgaru rse xnk bnti,smpi luka kne kuku😂

Saya pun gatal2 kt breast. Bila mandi tu kemain sedap garu2 lepas tu pedih yang amat sampai luka. Letak losyen atau vaselin bg dia tak kering sis.

Sy pun sama... Gatal² jugak kadang garu sebab geram sy bru 9weeks...anak first sbab tu tak tahu nak tnya tpi malu 😅.. Nasib trbaca kat sini.

iya gatal sebab dia nk membesar saya sampai luka di garu last kena marah dgn suami dia ambil minyak angin sapu.saya sekarang dah 28 weeks

Memang sis, saya jadi selulit dekat breast 😣 malu kalau husbend tengok 😣 sebab dah bercorak 😣😣

5y trước

Alamak risaunya, nasib baik skrg tak gatal lagi dah. Kena sapu losyen la nampaknya ni 😅

Sya plk time awal2 pregnant nipple sakit dan bengkak tp doc ckp tkde ape tu sbb hormon mengandung je

Memang mcm tu mom..kena rajin bersihkan puting masa mandi..sebab bnyk kotoran diputing ..