Gatal-gatal

Sy pregnant 6 weeks, badan sy gatal2 sgt.. sy ada dpt cream dari doctor tp mcm xberkesan.. sy mmg xdpt tahan gatal tu dan sy garu... Sy xtw nk buat mcm mana.. smpai berdarah2 bdn sy..please help me

2 Các câu trả lời

Kalau mcm sye jadi gatal sbb allergic dng ubat.. jadi antara iktiar sye buat utk kurang kegatalan tu..pakai baju loose2 dan sye tukar sabun mandi yg xkeringkan kulit..make sure bdn xterlalu panas (panas dlm) eat clean food.kalau gatal sgt gosok aje xgaru guna kuku..kerap mndi.itu sye lah ..bdn lain2 xberani nk recommend ap2 ubt tkt xsesuai

Sye pakai sabun aveeno. Lotion aveeno dgn letak bedak gatal yg warna merah tu. Berkurang sikit. Everytime rasa gatal nk garu sye akan tabur bedak tu.