Minum teh tarik

Nk tnya , kita masih 1st trimester, ada ap2 kesan x minum teh tarik .. teringin sngt 😋, blh bg pencerahan ?

21 Các câu trả lời

Boleh saya selalu minum dari awal trimester maklum lah keje kan pagi2 nk ambik mood kena minum teh dulu. Tp tu laa sangkut gdm plak time 2nd trimester. Cuma saya ni suka makan buah2 so hb tak low, maintain 11.5 ke atas tiap kali check. Ni dah nk masuk 3rd trimester saya dah kurangkan minum teh doctor dah warning 😆

10mo trước

Baikk

boleh je minum. cuma nya berpada2😊❤️. satu sebab tea tu mengandungi kafien. kalau hb low awak kena gap sekurang2 nya 3jam dengan pengambilan ubat. kedua sebab manis. takut sangkut gdm bila awak kena minum air gula nnt

10mo trước

enjoy your tea dear😘

Masa 1st trimester dulu saya selalu minum. Cuma saya make sure bukan minum hari-hari. Seminggu sekali macam tu. Tapi saya minum kat luar je. Kat rumah saya minum air kosong. So far okay je bacaan darah & gula saya ☺️

10mo trước

Baik☺️

Boleh. Tapi teh tu ada caffein. Tak berapa digalakkan sebab takut buat hb low. Lagi satu, teh tarik tu tinggi gula. Takut lama2 sangkut GDM plak. Boleh minum tapi berpada2 tau

10mo trước

Terima kasih 🤗

Sy mngandung y sulung dulu mngidam teh ais mamak bungkus. Nikmat lain mcm bila order bungkus🤣. Alhamdulillah x sngkut gdm. Masa ank ke2 x suka manis² tp sngkut lak gdm

saya masa baru2 pregnant asyik minum teh tarik je pagi lepastu bila checkup hb saya semakin low bila saya stop minum milo,teh tarik dan kopi baru la hb saya naik

mkn n minum je ape yg kita nak , syaratnya berpada lah n tgk pada keadaan body kita 💪🏻 jgn awak hentam semua telan bnyk2 xingt donia mmg mendapat lh

10mo trước

Baik ☺️

bole ja sis...sy alhamdulillah spnjg mgandung smpaila da mlahirkn sya x berpantang apa2 mnumn cma kena bpada2 la klu mnum....insya allah ok...

Boleh,tp berpada2. Sy hari2 nes ais awk.. Hehehe tp sy topup byk dgn air mineral.. Sbb takut sangkut gdm tp alhamdulillah 2x minum air gula result ok

10mo trước

🫰baik

Sy sejak preggy hari2 kalau blh nak teh tarik je, sekali 2nd trimester hb drop dr 11 ke 8.4 mmg doc cut terus xbg minum.. kaffein jgk dlm tu