Normal ke baby 6m+ kerap berak selepas start makan?

Hi nk tnya. Anak sy everyday berak 3 hari sekali. Pagi petang malam. Normal ke? Sblm ni, masa baru2 start bg makan, dia tak berak kadang2 sampai 4 hari, ni sudah masuk 15hari dia start makan, so hari2 dia berak. Tp dia still aktif, masih nak menyusu & makan seperti biasa.

2 Các câu trả lời

Situasi anak awak ni situasi normal untuk anak saya. Anak saya akan membuang 1x ke 4x sehari. Bila satu hari tak berak baru tak normal untuk anak saya. Jadi saya tak pasti nak kata anak awak normal atau tak sebab saya tak tahu bowel movement anak awak macam mana. Saranan saya check up anak nanti tanya doktor untuk kepastian. Buat masa ini awak pantau dulu jenis najis tu macam mana.

1y trước

Dan ini

normal. boleh refer stools chart di google.