Ubat Zincofer yang warna merah meron

Nk tny kalau mkn ubt ni memg muntah ke x smpai 30 minit mkn... Smpai senak kt perut bila muntah tu... N then mkn pagi je ke ? Mlm blh mkn x? Lupa nk tny doc smlm

4 Các câu trả lời

ye betul ..sy pn lepas makan zincofer tu x lama lepas tu perut sebu jadi dia akan muntah balik ape yg kita makan..sbb doc kata lepas makan t/hari kena gap 2 jam baru boleh makan zincofer..tp tulah,x lama lepas makan tu muntah...

4h trước

hbis tu sis tukar x ubat

Sy dlu pun macamtu makan akan terus muntah balik. Bila pergi kk. Kk ckp mgkin tak serasi so dia tukarkan ubat lain. Awk boleh refer balik kk ckp tak boleh ubat tu nak minta tukar ubat lain nanti dia akan bagi.

Cuba ubah waktu makan ubat tu malam sebelum tidur. Kalau masih tak ok, mungkin tak serasi. Boleh minta tukar kan kpd maltofer fol, little to no side effect and sedap sikit rasa dia

4h trước

tu laa try mkn mlm smlm.. tp muntah jgk sis.. dlm masa 30 minit je.. muntah jgk

blh mkn waktu mlm ..sblm tidur.