first pregnant

Nk tanye sape yg ade kencing manis semasa mengandung,apa yg bgus untuk turunkan gula tu ye? sy baru 6 weeks ..

26 Các câu trả lời

sis try consume mnyk kelapa dara iBu , sy time preggy hari2 mkn waffle xpon donat big apple tu , mmg nk mkn manis sja , alhamdulillah consume MKDI xdak kncing mnis ☺️

5y trước

7m ,sy dah try mcm2 tp smua xnaik ,mkn bym hati aym apa smua dah ,Lastly twkl ja la try MKDI ni ,alhamdulillah kna gn hormon mmg naik ,baby pon kuar brsih ja ,jaundice pon xdak even sy drh O+ 😊

Saya 2 March ni kn mnum air gula (26mgu)..berdebarny..sbb nurse kate umor 35 ni risiko ade kncing manis.. wlaupun preggy sblom² ni xpnah kna selain hb low aje..

Nasi biasa ganti dgn brown rice or kurgkn kuantiti nasi biasa Minum air spirulina - bantu utk kurgkn masalah kencing manis

Minum byk air kosong, 2-3 kalibganda dari biasa. Setiap kali nk cek darah, puasa atau kawal pengambilan nasi

jaga pemakanan ,kurangkan pengambilan nasi lebih dalam satu hari,kurangkan manis ,makan ubat on time.

Saya mengandung ank pertama ada kncing manis.. Tpi dh mlahirkan, kncing mnis pun xda..

awal sis minum gula.. saya 19/11 baru minum air gula antara 13 ke 14week

Sis try minum jus mamariam..jus tu mmg terbaik sis ..sis cari dlm fb

Makan makanan yg berkhasiat. Dan kurang gula . Minum banyak air kosong

saya! selasa ni krna jumpa nurse 😂 dah redha aduh