Breast Pump Perlu Ke Tidak

Nk beli barangan keperluan ibu sebelom bersalin lagi sebulan.. Nk tau pengalaman ibu2 breast pump prlu ke beli

15 Các câu trả lời

Kalau ikut pengalaman sy, hr pertama lahirkn baby sulung brest x brapa nk keluarkn susu so sy beli yg manual pump tp still pengeluaran tu lambt.. So atas saranan kwn yg berpengalamn, sy beli plak brest pump yg elektrik.. Bg sy perlu ada brest pump elektrik takut susu x brapa nk keluar especially anak pertama.. Beli pun x rugi nanti dh masuk kerja memg nk pkai gk..

Perlu beli. Mcm sy aritu hari kedua lahir baby warded sbb kuning. Kne pam keluarkan susu utk maintain pengeluaran susu. Sy beli yg murah ke kt shopee. Sampai skrg baby nk masuk 2 bulan still guna.

5y trước

Ok la...kalau bajet lebih bole beli yg brand mahal2. Kalau bajet sikit bole try real bubee ni. Check out Real Bubee Breast Pump Electric Breastpump Pam Susu Bubee at 52% off! RM29.77 only. Get it on Shopee now! https://shopee.com.my/product/12436984/1859172178?smtt=0.0.9

Tu la.. Risau isu bengkak susu tu... Kalo susu bnyak mesti perlu kan... Kalo susu biasa2 je.. Xpe la kot xpam. .. Kalo time nk masuk keja tu mmg kena beli jugak la..

5y trước

Kalau rajin pam, susu jd makin bnyk. Bagus utk baby

Sy sblum bersalin, mmg x beli sbb sy x bkerja.boleh direct feeding. Unfortunately, bengkak susu smasa dlm pantang. Breast pump mnjd keperluan masa tu...

Saya beli je incase nak guna dah ada. Kalau rasa x de keperluan sgt beli yg manual dan murah mana tahu perlu guna.

Bg yg bekerja better kena bli sbb nk tinggalkan susu pd pengasuh nnt & nk elak bengkak susu. Sbb saya full bf

Kalau bekerja, mmg sgt2 perlu. Time pantang pun perlu guna jugak sbb kdg2 bengkak susu

Jgn beli dulu.. Tungu pantang bila perlu baru beli. Bnyak jual dekat luar..

Saya beli yang manual je. Nanti kalau perlu kerap guna, baru beli yg lain.

Sangat diperlukan bagi ibu berkerja n untk simpan stock