Nipple shield: Sesuai ke untuk bayi yg dah 9 bulan direct breast feeding?

Nipple shield tentulah sesuai dgn ibu yg putingnya melecet/luka. Untuk anak? 1. Adakah dia akan menolak nipple shield atau bagaimana? Tak tahan dah ha.. Bulan lepas sebelah je. Ok dah guna nipple cream dan boleh tahan Ni dua-dua belah pula. Haha. 2. Beli nipple shield ni ada saiz kan mcm corong pump, gitu? Sbb ada yg jual tak mentioned pun saiz.

3 Các câu trả lời

paling mujarab boleh letak susu ibu dkt nipple kita yg luka tu awak. sapu dn biar kering. utk nipple shield sy xpasti ada size atau x. mungkin awak boleh chat dgn seller sebelom beli? sy pernah guna nipple shield masa anak 1st dulu tp baby xmau. lain kot dia rasa😅

2y trước

Mudah mudahan.. Tkasih ya, Allah berkati u sekeluarga 🌻

Hi, sorry lari topik. Selalu puting melecet/luka sebab apa ya? Risau jugak.

2y trước

baby sy 7 bulan lebih 6 batang gigi. masa bukak mulut tu seriau tengok nk sua puting😆 masa mnyusu mmg kne fokus kt dia. kurang2 bila tengok dia dah mcm knyang/dah start nk main2/dah kluarkn sparuh puting,boleh cepat2 tarik. kalau pandang fon,mmg dia buat kunyah je puting 😂

try letak susu ibu pd nipple

2y trước

Alhamdulillah. Done, tkasih