3rd trimester Perut Gatal

Ni pregnancy kedua, sebelum ni tak pernah lagi rasa gatal mcm ni. Ni pun dah nak masuk week 36. Kdg malam tgh tido tak perasan menggaru, risau luka je. Ada petua tak? Dah sapu bio-oil dgn mama’s choice massage oil yg lavender tu sama jgk

2 Các câu trả lời

Mmg akn start gatal dh tu, kulit tgh stretch. Klu sy letak apa2 lotion/oil/cream lg teruk gatal, jd sy usap pelan2 je tp x slalu atau basahkn sikit guna air. Biasanya org x suru kacau jgn usap jgn garu tp dh terlalu gatal smpai x tahan sy x tau juga nk buat mcm mna. Tp lpas bersalin stretchmarks akn pudar juga

1mo trước

Brapa jarak dgn frst pregnancy?

gatal sebab kulit tengah pecah. moisturise selalu untuk kurangkan overstretch dia. cari moisturiser yg jenis deep penetrating