Bayi kerap batuk

Nak tnye normal ke bayi usia 3 minggu, batuk saat tidur, dan kadang muntah sikit keluar susu, ke terlebih susu? Sy tkut anak sy trsedak susu, cmne nk bt ye? Anak sy ni susah sendawa bila minum susu badan n botol,kdg sy tgk nafas anak berkahak n berbunyi, sy tny doc die ckp normal je, klu nafas laju yg tknormal, hm sy risaula#firstmom #bantusharing #SeriusTanya #ingintahu

6 Các câu trả lời

Nafas anak berkahak tu mmg normal utk nb sbb dorang tgh nk latih paru paru dorang sendiri. As long nafas baby tk laju & dada tak lekuk, okay je. Kalau boleh kena sendawakan juga baby, unless kalau dorang lps susu tidur lena sampai dah 10 min takde sendawa tu boleh je tidurkan dia jgn kacau tidur dia sbb baby 0-3 ni perlukan tidur lama sikit

baby nb sensitive dengan suhu. suhu sejuk high chance buatkan baby batuk @ selsema. baby kalau kita tahu burpkan, baby akan burp. saya mula mula dulu ingatkan anak susah nak sendawa tapi cara saya burpkan dia yang salah. kalau tak burp bila baringkan @ tidur memang susu akan keluar. so kena sendawakan baby

4mo trước

awak research teknik untuk burpkan baby. ada 3 teknik. awal awal ada anak saya burpkan dengan cara duduk tapi susah baby nak burp, so saya try teknik lain which is teknik yang dukung bahu then tepuk slow gosok gosok lembut belakang baby. memang cepat baby sendawa. boleh try teknik teknik yang memudahkan baby burp. maybe you can try another teknik kalau teknik yang awak buat tak menjadi.

Baby newborn sensitif dgn suhu sbb tu newborn mudah berkahak and benda tu normal, nanti dia makin okay. Kena rajin sendawakan baby lps nyusu untuk kurangkan muntah susu. Kalau batuk tu kena pantau kalau teruk sgt bawak pegi hospital.

ye normal cuma Klau teruk sgt batuk tu n kerap bwk jumpa doc..Klau bby susah sendawa bg dy tido mengereng supaya Klau muntah nnt muntah tu x masuk blik..

Sendawakan dia. Saya dulu pun ingatkan baby susah sendawa. Tp rupanya saya yg tak reti burpkan. Once dah pandai mmg laju je anak sendawa bila saya gosok2

kena sendawakn baby.. memg mkn masa sikit.. klu x bley, sblum bg baby tdo, ampu baby dlu dlm 20-30 min bru letakkn mngiring kt tilam..