beli brg baby..???

Nak tnye mommy2 la.. mommy start beli brg baby masa brp week ya?..??

25 Các câu trả lời

Sy beli sikit2 start dari 20 weeks rasanya, tak mampu nak beli sekaligus. Lagipun awak akan pening2 lalat bila walk in kedai ke kedai. 😅Semua nak rembat rasa. Keliru nak cari satu2, sebab tak tahu ape ke benda. Kene banyak tanya jurujual & sebelom ke kedai google. Buat check list. ✅😄 Sy prefer walk in ke kedai baby. Jenis penyakit tak puas hati kalau tak jamah barang tu.

Sy masa baby 1st excited. Ada expo terus beli. Masatu baru 2 bln lebih. Tp takde rezeki. Baby gugur. Yg 2nd ni dh 7 bln lebih baru start beli. Skrg alhamdulillah dh siap pack dh nk masuk 36w 😊 ikut sis kalau rasa beli terus semua tu byk nk guna duit. Beli sikit2 dulu.

start 4 bulan dah beli sikit2 even taktau jantina, Sy beli unisex punya, masuk 5bulan beli sikit, skrg nak masuk 7bulan tinggal barang mandian baby, And barang utk saya je. Sbb risau beli lambat2 nanti tak lalu nak jalan lama2

Saya dh beli brg yg tak ada kaitan gender ..baju tu nanti2 la beli..igtkan sikit tp dh list semua brg mak ai..byk juga 😅 bagi saya jgn shpg last minit nitih tak larat..kandungan sya 4bln lebih pn dh rasa penat..

sy br nak scan esok..pastu br la nak beli..sy jenis x lrt n malas pegi byk kali kedai..ingt nnt pegi cari terus skaligus..list dh ada simpan ari tu..cuma x excited nak beli lg xtaw jantina lg skg..

Mcm saya laki yang excited beli, 6week dapat tahu pregnant dah start beli sebabnya xnak rasa sangat duit keluar kalau beli dari awal. Sekarang baru 20 week hampir semua barang dah lengkap.😊

Elok juga beli sikit2 masa kandungan 5 bulan ke atas.. Sebab rupany barang2 baby n persedian ibu besalin mahal2 semuany.. N banyak nk kne cari.

Sy beli on 6months sis .. sbb masa tu mak mertua kata kalau blh 70% brg dh beli masa kandungan 7months.. sbb ada org terberanak awal

30w and above. tak ingat. tp awal juga buat persediaan sbb suami kerja jauh. sy kalau g beli sorang habis boros la jawabnya.

First baby start beli barang2 baby masa 7bulan. Ni second baby takbeli apa apa lagi. Baru survey2 jee dulu. #now5bulan