Trimester pertama boleh bersama ke ?

Nak tnya trimester pertama mmg tk boleh bersama suami ke ? Cik abg asyik minta2 and mamy pulak nafsu bertambah2 sejak mengandung ni #bantusharing

31 Các câu trả lời

Sama lah kita, suami dgn sy sama je dua2 nafsu kemain lagi waktu2 pregnant ni 😂 tapi tulah doc ckp cuti dulu dari bersama sbb ada bleeding. So kena sabar jelah tggu baby besar sikit 🥰

Boleh tu boleh. Tapi Seeloknya elakkan bersama di awal kehamilan. Puasa kejap. Nanti kandungan dah kukuh sikit, bersama lah. Suami pun kena faham jugak.

entah la sis...mcm sya...sya takot nk brsama awal² mngandung😅😅..jadi hold skejap....klau sis rasa xtahan....jgn la kuat² sngt.....baru lagi kan😊....

haha mommy its ok.. kalo doktor kata your pregnancy is ok then boleh je bersama.. sebab nanti bila perut dah besar lagi la x larat nak bersama

kalau boleh awl2 trim ni elakkan bersama dlu,sbb msh awl kandungan jd janin pn xkuat lg,tp kalau nk jgk cik suami jgn ganas2 sgt,slow2 je.

masa awal2 saya tak berani suami pun tak berani dia pun takot kandungan baru lagi after da berani rasa da okay baru bersamaa 😉😉

saya bersama 9 mggu , terus spotting . dh 3 hari . mggu sblm² ni ok je tkde spotting . pilihan ats kita . 😔

2y trước

sis buang dalam x? sbb sperm sebabkan kontraksi

Boleh jika diri dan kandungan tiada masalah/ sensitif. Lepas buat pemeriksaan blh tanya doktor. Kalau ok, buat secara gentle.

bole jak. ikut badan sis. saya dari trimester 1 smpai trismester 3 msih lg bsama😇 smpai baby tendang aktif 😆

sila kawal diri.. selamat after 30 weeks shj.. paling bagus 37weeks je atas.. tolong untuk cepatkan delivery..