Kerap Kencing

Nak Tnya normal ke mngandung 11minggu+ tapi kerap kencing lagi2 waktu mlm... Kdng2 Tress tiba2 tbngun nk kncing pdhal mata mngantuk sgt.. ??Rsanya kandungan sy msih awl n bayi msih kecil knp boleh krap kncing ya.. Kncing sy ok lawas x sakit mcm biasa je tiada mslah...

17 Các câu trả lời

Normal.. sy 12 weeks pun mengalami situasi yg sama. Kuat kencing dan kuat berpeluh. Badan selalu rasa panas je. Sebab tu sy kuat minum air. Pegi mana2 kena standby botol air mineral. Pastu kerap la kena singgah toilet. 😂😂 Bertabahlah wahai mommy 😅😅

Saya pun sama sis, kdg² tak larat nak bangun nak kencing. Memandang ada bby dalam kandungan, pergi kencing jugak. Sekarang nie saya dh 22 weeks, dr awal kehamilan sampai sekarang mmg kerap kencing. Bertabah la mommy, enjoy moment ni 😘

normal sis .. nnti masok 2nd trmster xde lagi dh tp bila masok 7months ke atas, akan terjadi lagi kjadian yg sama sis 😅 kalau mcm sy, lagi terok bila dh 7months tu.. klau nk kencing mmg x leh thn2 lagi..

normal sis .. sy strt krap kncg kndgn 6weeks , nk kurangkn kncg sis jgn mnum atau mkn wktu mlm .. so far , sy buat mcm tu sy mmg xbngun utk kncg pd wktu mlm ...

Bukan kata 11w. Mula2 thu pregnant da kerap kencing sis 😂 sbb janin tu tekan lundi kencing sbb tu slalu rse nak terkencing je

Saya pon sama..kadang2 1 mlm tu adelah dlm 3x jugak..lagi2 kalau saya tidur awal..mmg penat bangun nk ke tandas je

Normal sis.. lg nti lg kerap😌 sy tiap mlm 3 4 kli bgun.. dh kncing, bru j baring trsa nk kncing blik

Normal sis.sy dari 4 weeks lagi mcm tu. Kena minum air kosong banyak kalau tidak badan panas nk demam.

Normal.. bykkan mnum air waktu siang and kurangkan waktu malam ..

Normal..klau bleh..elakkn mnum air dgn bnyk sblm tdur..