Nak tnya kat mommy2 bila start beli barang2 baby? Dan barang ape yang penting untuk dibeli?

49 Các câu trả lời

Sy dah 5bulan.. Tak tahu nak beli bila.. Anak no1 nak masuk 5tahun dah Jauh jarak.. Xcited mcm nak dpt anak first. Haha..

Banyak barang kena beli taw... Boleh dah start google n tnya saudara or kawan...hehehe Baju, pmpers, kain lmpin, tilam,tikar getah n so on.. Mmg banyak... 😅

5y trước

Tak sabar nak beli brg bby. Skrg ni ape pun x beli lagi.huhu

Bila kandungan masuk 7 bulan kena ade persiapan da sebab takut boleh earll labor.. tapi ikut sis la bila sis selesa nak beli barang baby.. Tahniah..

5y trước

Ohh.tu lah ramai org kta buat preparation awal.tq sis. Doakan ye

7 bulan saya start beli barang. Yg penting, CARSEAT/INFANT CARRIER. Beli yg rasa rasa mahal dulu. Yg murah murah tu slowly gitu

Bolei google senarai brg utk labour room dlu. Mcm pmpers. Baju lengan pnjg. Towel.. brg sndri mcm breastpad. Nursing bra.. 😊

5y trước

Terima kasih sis. Boleh start google ni

Saya da 7 bulan baru fikir beli brg 😊bukn bnyk pun brg ye yng penting je kita beli untuk guna pantang dan brg bby 😊

Start beli masa pregnancy dh masuk 4 bulan utk anak first.. excited punya pasal .. of course baju2 utk baby hehe

Boleh search sis.. dlm applikasi ni pun Ada juga snarai pnting yg nak dgunakan nanti... Sy beli minggu Lepas... Hihi

5y trước

Bestnyeee dah beli brg bby. Okay sis

Beli time ada promosi.. mcm warehouse sale ke, baby expo ke..sy beli time pregnant 4 bulan.. beli skit2

5y trước

Sama la sis hahha ..

https://my.theasianparent.com/checklist-barang-baby tengok kat sini awak.

5y trước

Terima kasih sis info