Supplementary utk ibu hamil

hi...nak tnya, ada sapa2 amik vit c tak masa memgandung ni..korang amik brand apa..?

7 Các câu trả lời

Doctor kata kalau ibu sihat xperlu amik vitamin c tambahan. Memadai dgn vitamin yg klinik da bagi. Cukup makan buah dan sayur sebab ibu mengandung akan mudah kena sembelit. Vitamin2 tambahan ni juga salah satu punca yg kita tak ketahui tindak balasnya pada ubat lain dan lebih teruk pada janin. Kalau nak amik sbrang supplement tambahan yg lain consult doctor terlebih dahulu jgn semberono beli dan ambil sendri..

Saya cuma makan zincoffer sahaja. Doktor kata vitamin lain tak perlu xcakap banyak dah..😉Sumber vitamin dari buah2an dan sayur dan xde masalah sembelit macam masa awal2 prgnt dulu. Hb pun 11.7, 12.3, 11.9, 12 dan plg latest 12.7..

Try la salindah. Mak sy ckp. Baby nanti keluar senang jaga dan faham apa kita ckp. Tak banyak ragam. Alhamdulillah sy amalkan. Anak sy senang jaga. Dan faham bila panggil masuk bilik ke. Mandi ke. 8m.

Blackmores,flavette,biolife..... vitC bantu utk ubat lain sng menyerap. Sy ambil 1000mg....

5y trước

X. Sy amik pil 1000mg.

Amik yg klinik kesihatan bg tu ja. VitC 100mg

tq fasihah...😘

Shaklee