Folic acid

Hi, kalau kita nak amik folic acid okay ke kalau amik yang brand ni? I mean dia kan contain vit lain lain jugak. Atau kena amik yg mmg khas folic acid saja ya?

Folic acid
7 Các câu trả lời

nope. klinik kerajaan akan bg folic acid 5mg sis. miligram tau sis (mg) bukan mikrogram (mcg). 5mg tu tersangatlah besar amount dia susah nk dpt kt multivitamin. kalau kt farmasi folic acid 5mg murah sgt harganya. tp sis pg bukak buku pink cpt. dpt free nnt.

Awal pregnancy ke? Kalau awal / ikhtiar hamil, doc saya sarankan ambil khas folic acid. Bila dah buka buku pink baru makan ubat yang kk/klinik awak bagi.

i ambik yg ni sis.. sesuai untuk ttc sehingga 1st trim

boleh bwk ubat ni ke doc dulu..cukup x kandungan zinc dia...

1st trimester is better to take ‘only folid acid’.

Utuk first time monies.. Mkn yg nie elok kk..

Khas folic shj.