Supplements

Hi, saya baru hamil 6weeeks. Boleh ke diawal kehamilan ni amik supplements? Contohnya vit c dengan fish oil ke?

2 Các câu trả lời

Tak boleh.. kena jumpa dr KK dulu kalau nak ambil apa-apa ubat. Jangan terus decide nak terus ambil apa-apa supplemen. Sebb dos pada sesuatu supplemen tu belum tentu sesuai dgn diri awak dan juga kandungan. Sebaiknya dapatkan nasihat doktor. Kalau dh buka buku pink, 4 ubat basic tu dah memadai. Yang penting pemakanan betul dan cara pengambilan ubat betul. Inshaallah, takda masalah.

ikut nasihat doktor.. selalunya kalau belum buat cek up, kita makan asid folic je.