susu untuk bayi

hello nak tny ibu2 kt sni apa pndpt ibu2 .. dan ada tak ibu yg mcm sy ? atau yg bekerja? saya seorang ibu tunggal ..dan serba ada sahaja . sy di tanggung oleh ibu bapa sementara sy masi menyusukan badan untuk anak 6 bulan sy.. so sy x dpt krja tpi nnt akan bekerja mungkin dlm umur bayi 9 bulan keatas? saya bekerja so nak bagi baby susu tepung dan bila balik baru susu badan .. so campur lakn.. ada x yg prna mcm ni? klu nak pam susu bdn byk nak guna sy x tau dan buntu🥹 adakah tindakan saya slh? sy cuma nak pndpt dri ibu2 kat sni.. sya hnya ingin jwpn. 🙏🏻 #firs1stimemom #pleasehelp

4 Các câu trả lời

cuba sis follow sis @nadmasrom di ig/tt/fb/telegram. dia kaunselor penyusuan, banyak ilmu dia kongsi tentang cara bf ibu2 bekerja. selain tu ada juga beberapa kaunselor penyusuan yg lain tapi saya tak ingat. boleh search keyword, inshaAllah keluar je rasanya. akak2 & adik ipar saya pun bekerja, dan boleh menyusu penuh baby tanpa perlu topup fm. lagi2 kalau baby dah 9 bulan, dah mula makan, keperluan susu tak sebanyak masa umur 6 bulan ke bawah. inshaAllah boleh tu. cuma banyak kena belajar teknik2 dan kaedah2 nya. gunakan masa yg ada ni korek ilmu sebanyak mungkin. good luck mommy 🌹

9mo trước

i see thnks sis

awak buat apa yg memudahkan awak😊. yg penting awak happy baby happy❤️. susu ibu & susu fm 22 ada pro and con. kalau rasa boleh manage nak pump susu masa berkerja then boleh ja proceed utk bg susu ibu. nak campur susu xde mslh pon dear. cuma nya awak still kena jaga demand dan supply awak. if balik kerja baru nak bg susu bdn takut susu awak makin berkurang je. kalau awak nak bg susu fm. awak boleh try susu yg murah2 dulu. sebab susu fm ni kena try and error. nak tengok susu mana yg sesuai dgn anak awak

9mo trước

okay thnk you sis👍🏻

1) awak bley jd epmom, buat stok susu nant awak keje bley bg susu tu 2) susu formula kne try n error.. Klu baby da biasa df, normally akan ade isu baby tolak botol.. kne cri botol susu yg baby nak (nie pun try n error) 3) klu awak nk stat gne botol, kne suruh org lain tlg suapkn baby, klu mak yg bg tkot baby reject.. Sebelum awak mula kerja, bley la try dlu tgk penerimaan baby mcm mne..

Anak saya pun mix feeding. Sy bekerja, anak dengan pengasuh. Spnjg dia dgn pengasuh, mmg dia akan minum susu tepung. Bila balik rmh, dia minum susu badan sy sepanjang malam.

9mo trước

ohh anak sis ok juga dah biasa la knn