Hb makin turun

Nak tny ibu2 kt cni, ape nk buat ye klaw hb trun smpai 9?

3 Các câu trả lời

saya pernah hb turun sampai 9.2 setiap pagi saya minum susu + kurma 3 biji. makan buah at least sebiji sehari. tukar2 buah mcm jambu batu, delima, buah naga, mangga, atau apa2 buah yg awak boleh makan. makan sayur hijau setiap hari. sesekali saya makan kerang bakar, hati ayam goreng. latest checkup hb naik 11.6

saya memang ada masalah hb dah bertahun, siap masuk 2bag antibiotics Pon hb saya tetap 6 or 7 smtg, bila preggy Sy konsisten makan zincofer & minum anmum Materna jadinya hb saya skrg ok pula 11.5-12.5, ni tgh fikir nak consume mamariam😂

2y trước

ya latest checkup saya tadi Pon dapat 12.5 Al hasil zincofer & anmum materna

Amalkan iron rich diet

2y trước

Dah cuba amalkan plus ambil 2 biji iberet sehari, tapi bila check darah Dr cakap HB makin rendah tapi kandungan iron pulak tinggi dalam darah. Sekarang, ikut saranan nurse makan makanan berkhasiat, ambil iberet sebiji sehari macam biasa, next week lepas check fbc jumpa pakar. Bacaan HB saya sejak kandungan masuk 4bulan hingga sekarang ni 7 - 7.4 saja