HB rendah hb rendah

Asalamualaikum hai ibu2 ..nk mkn apa la ye hb makin turun skg 8 terpaksa kena ambil darah nk tgk punca knp makin turun.

3 Các câu trả lời

waalaikumslam ..sy slalu mkn buah .. apple hijau ,buah oren,buah delima,.. ubat yg doktor bagi pun serasi.. sy mkn zincofer skali minum air sunquit.. hb sy 12.4... mkn daging ke,sayur bayam.. pun okay.. tpi so far memng amalkan buah dgn ubat zincofer ..ubat tu mkn time sebelum nak tidur

2y trước

untuk elakkan muntah balik selepas makan zincofer, sis boleh cuba makan zincofer betul² sebelum nak tidur (waktu perut kosong) minum dengan 1/4 cawan air bancuhan sunquick oren tanpa gula. minum sekadar nak hilangkan mual. in shaa Allah okay. saya kalau makan zincofer mesti kena amik malam, kalau pagi konfem rasa mual nak muntah n pitam. try makan malam alhamdulillah okay hb pun okay 13

Dah cuba Iberet..? Sy start anak ke 5 ambik Iberet, alhamdulillah hb elok. skg pregnant yg ke6, sy ambik iberet lagi, x makan ubat klinik. alhamdulillah serasi lagi, hb elok jgk kali ni. sy makan setiap kali sebelum tido malam. sebiji sehari.

Mkn hati ayam,kerang,sayur bayam