Tips naik berat baby

Nak tips untuk naikkan berat badan baby... Umur 8bulan..tapi berat 7.4kg naik 400gram je masa checkup awal bulan 4

2 Các câu trả lời

Graph chart (BMI, tinggi, berat) baby normal tak? Kalau normal tak perlu risau. Teruskan jaga jadual susu baby, jaga jadual tidur baby dan jaga jadual makan baby juga. Dari segi pemakanan, boleh masak atau tambah makanan yang berasaskan - Santan - Susu full cream - Cheese - Avocado - Unsalted butter/minyak sawit * Ada banyak lagi. Puan ada FB tak? Saya sarankan Puan untuk follow Happy Baby Food Malaysia. Ilmu pemakanan baby yang sangat bermanfaat 👍

boleh pelbagaikan menu masakan untuk anak. jaga jadual makan dia, sarapan, lunch, snacking, dinner..tu semua bntu untuk naikkan berat..kalau dah boleh makan telur/cheese lagi bagus..