Nak tanya Cara makan obimin

Saya Ada gastrik, mmg xleh makan lambat lg2 nk makan yg ringan2 sgt Sy jd lapar sgt2 Naik angin kepala.. Yg Saya Tahu makan obimin 3 jam seblum atau selepas makan. Saya biasanya makan obimin lepas bangun tidur, time tu perut Kosong kan.. 6 jam perut Saya Kosong, So Saya Akan gapkan 1 jam selepas makan obimin, Terus Saya makan berat utk sarapan sebab dh terlalu lapar. Saya Ni minum Susu pagi2.. dh biasa. Jd kalau boleh ke Saya hanya gapkan 1 jam sahaja l selepas makan obimin, minum susu? (perut Saya dh Kosong 6 jam sblm tu mmg la lapar sgt)

2 Các câu trả lời

biasanya doktor saran makan malam je sebab time tu memang perut kita akan kosong dalam 2 3 jam sebelum dan selepas. sebab lepas makan terus tidur. jadi pagi boleh breakfast makan mcm biasa

Gap dgn susu at least 2 jam.. Nt kurg kesan serapan.. Minum dgn jus oren.. Lps 2 jam dh blh mkn.. 6 jam kosong perut tu kira lama..