Cadangan ubat duphaston

Hi nak tanya..saya pregnant 5 weeks..saya scan je baby ok..tapi doktor bagi saya makan ubat duphaston..sayanak tanya ubat ini kalau saya stop.makan ada apa2 side effect ke..

4 Các câu trả lời

Duphaston ialah ubat untuk kuatkan rahim, biasanya diberikan jika ibu mengalami pendarahan atau kandungan lemah, keguguran sangat lazim terjadi ketika kandungan dalam trisemester pertama. Jadi tolonglah ambil dengan teratur jika mahu kandungan kuat.. Yang lainya terserah pada Tuhan..

Tak ada side effect. Tapi lebih baik makan sebab ubat tu bantu tingkatkan hormon progestron. Bantu kukuhkan kandungan

4y trước

klau blh mkn ikut nasihat doktor.

klu doktor yg bagi ada lah sebabnya kenapa dan selamat utk dimakan

better mkn jer sbb tu dri rujukan doc kann