air gula

Nak tanya,mmg kena minum ke air gula bila pergi check up tu?apa pentingnya air gula tu ye

1 Trả lời

Nak detect bacaan gula takut ada kencing manis . Sekarang memang wajib minum 2 kali kalau umur 28 ke atas rasanya . Kalau berat naik lebih dari yang sepatutnya pun kena minum sebab kalau ada kencing manis salah satu tanda berat naik mendadak . Berat boleh naik 0.5kg je setiap check up sampai 6 ke 7 bulan , lepas tu boleh naik 1kg

5y trước

25 ke atas sis