Cukur bulu kemalu

Nak tanya,bila masa yg sesuai nak cukur bulu kemalu sebelum beranak(minggu ke berape).

14 Các câu trả lời

Saya anak sulung mmg nurse shave kit, xde pengalaman tp kini anak kedua saya sedia nak wax utk memudahkan di labour room dan sewaktu pantang. Brazillian wax rm95 je, pada mula sakit tapi tiap bulan sekali hingga delivery blh x sakit dah. Lg satu blh itu amik cream bikini dari lazada berpuluh je ada yg preggy punya blh buat sendiri atau mintak suami tolong. Jika shave nanti rough semasa pantang rasa tak selesa. Kan. Waktu itu if kena jahit nak focus jahitan sembuh cepat dan pakai pad rasa tak selesa.

cukur je kalau rasa dh panjang. kita nk bersalin,xkira masa kalau dh nk due tu. kena mode on standby org ckp huhu. malu la misi tengok hutan tebal😅 laki masuk nk teman pon,dia lalu depan kita yg dh on position nk meneran🤭

2y trước

hahahaha..hutan tebal

Sis boleh je cukur bila2 utk jaga kebersihan kan. Sebab tak tahu bila nye nak beranak. Kot awal kot lambat. Make sure bulu kemaluan tu tak serabut jela sis, sbb time nk bersalin nnti nurse pn akan tolong cukurkn sikit bulu kita.

2y trước

owh cm tu..X perlu cukur habis ke?

Saya ada baca kat mne tah article, masa 36 minggu elok cukur. Saya lagi seminggu nak masuk 36 ah ghisau skrg ni. 😮‍💨 Moga kita diberikan kekuatan dan dipermudahkan segala urusan bersalin nanti amin 🥰❤️

saya asal panjang je saya mintak suami cukur , sebab saya tak sampai dah. saya baru 13w , tapi perut saya besar jadi selalu mintak suami cukur. saya taksuka kalau panjang panjang , sis bole je cukur bila bila masa huhuh

Saya tak prnah biar pnjg..seminggu 2 3 kali mmg cukur😂 xselesa smpn pnjg2..geli pun ada..tgh sakit nk g spital time mandi tu pun sempat aje cukur kejap..mmg always bagi licin..

2y trước

sama mcm sy.. klu dh rasa mcm panjang sikit terus cukur.. kuku pon sama.. kuku seminggu sekali mesti potong..

klu rasa mmg dah pnjg..bila2 masa pun boleh potong,, incase klu tberanak awal dari due.. jrg nurse yg akan tlg shaving... lagi2 mnyukarkan dktor untuk jahit balik bhgian yg tkoyak..

kalau boleh setiap sebelum hari ke 40, cukur lah untuk kebersihan.. dalam islam pon, kalau panjang akan menjadi tempat perlindungan syaitan bergayut.. wallahu 'alam..hehe

Rasa panjang cukur je puan.. minta tlg husband cukur kan, nak cukur sendiri tak sampai n tak nampak dah.. in case kalau bersalin nnti terkoyak, senang doc nak jahit..

sebelum masuk ward sempat bersihkan hutan simpan suruh suami bersihkan sebab tidak larat. keluar sudah air. perut besar tidak la sampai nak tengok suburnya hutan.