RAMBUT GUGUR

nak tanya,biasanya berapa lama rambut kita akan keguguran selepas bersalin? anak saya nak masuk 4 bulan minggu depan,tapi rambut saya masih gugur dalam kuantiti yang banyak..memang terasa nipis kepala ni 😂sebelum bersalin rambut tebal & kalau gugur pun tak banyak.. tapi lepas bersalin ni rasa nak botak kepala saya 🤣

7 Các câu trả lời

Kalau pengalaman saya sepanjang anak menyusu memang banyak juga rambut gugur. Tapi pastikan lap rambut lepas mandi dan yela ada baby nak jaga rambut agak tak menyempat juga hehe. Takut kena masalah kelemumur pula.

2y trước

Mommy kena guna conditioner atau boleh buat rawatan kulit kepala. Lepas tu Alhamdulillah okay

Tak tahu. Saya start bayi 4 bln baru rambut gugur kuantiti terlalu banyak. Setiap kali tarik rambut byk yg gugur. Elok pendekkan rambut. Bila sy pendekkan rambut kurang gugurnya sis. Skrg bayi nk masuk 6 bln.

2y trước

Sabar jela sis. Pakai produk yg mesra breast feed jika ada.

Ye betul. Lagi amik inject depo menjadi jadi sampai sy bnyk kali ckp dgn husband nak botak/boy cut, suami tk kasi 😅

2y trước

Allah, sabo jela 😂

cari shampoo rambut untuk keguguran .. saya masa lepas bersalin alhamdullillah rambut lebat balik

2y trước

lepas bersalin saya guna bspeciale hair care ,alhamdullillah rmbut lebat balik

sy lps 6bulan lebih bru stop gugur dgn byk, tpi ni da 15bulan pn msh lgi gugur.. da xde idea da..

2y trước

tak sabar nak tunggu fasa rambut gugur ni habis, merata rata atas lantai.. baru lepas sapu, ada lagi rambut gugur.. huhu

baby sya masuk 4bulan , rambut mmg gugur kaw kaw.. sikit masa lg nak botak rasanya , 🥲

2y trước

sama,, 😭

Pendek kan sis,,elak kan kulit kepala berminyak yg berlebihan

2y trước

good idea untuk next pregnancy 😂