First time mummy-PJJ wife

Nak tanya tips penjagaan erly pregnancy. Saya ni alhamdulillah Allah kurniakan rezeki bunting pelamin, kawin bulan 12 haritu-sempat 2 minggu je dengan suami di Johor lps tu awal bulan 1 balik ke Sarawak untuk sambung bertugas. Minggu ni baru tahu pregnant 5w. Tapi itulah, dgn keadaan Covid yang teruk, utk keluar masuk Sarawak sgt ketat skrg, saya bersendirian kat sini tanpa suami &family 😢. Saya duduk kuarters tgkt 3, housemate takde, jalan di Sarawak memang teruk dgn lubang & construction sana sini. Setakat ini memang buat semua sendiri, shopping & angkut brg2 shopping ke tgkt 3 sndiri, driving semua. Sy bukan mengharapkan belas kasihan, cuma mungkin ada mummies yg ada pengalaman pregnant bersendirian. Apa tips2 extra yg saya boleh amal wktu awal pregnancy ni dgn keadaan sy skrg ni? #firstbaby #bantusharing #advicepls

2 Các câu trả lời

saya pun pjj. 1. Cari contact person kawan atau sesiapa yang boleh datang bila emergency. 2. selalu bertenang Dan positif. masa pregnant ni badan cepat penat. emosi turun Naik.

Kita sama bunting pelamin , nikah bulan12. Apa2 pon semoga wak kuat hendaknya tempuh sorang2, jaga diri & jaga baby dalam kandungan. semoga Allah melindungi wak & baby ❤️