pkp

Nak tanya time pkp dah longgar ni boleh tak kalau suami teman masuk dlm labour room? Saya pregnant anak pertama. Saya perlukan sgt2 suami di sisi time bersalin nanti. Saya takde mak bapak. Saya cuma ada suami je dlm hidup saya. Dia lah semangat saya. Due saya 3/7 mungkin kene checkin awal time 38minggu. Harap ade sesape boleh jawab soalan saya ye. Terima kasih.

28 Các câu trả lời

Hi sis ☺️ tahu sis risau. tapi takpee. in shaa Allah, Allah ada dengan sis. apa apa, ingat dekat nyawa yang dalam perut. kenee berjuang habisan. sama macam saya. anak pertama. bersalin awal bulan 4 harituu. suami tak dapat teman dalam LR. apetahh lagi duduk luar wad. waktu tuu pkp ketat yakkamat. nak keluar punn tak boleh. kenee surat baru lepas dari roadblock. Allah jee tahu sedih dia macam mana. tapi sis kenee yakin dengan Allah. semua ibu yang bersalin waktu pkp ni adalah ibu ibu dan wanita yang kuat ♥️ sis simpan dalam hati okay. get ready mental dan fikizal. jangan terlalu fikir negatif takdee yang teman. tapi fikir positif tentnag kandungan. in shaa Allah, semua baik baik. saya doakan semua yang bersalin waktu pkp ni dipermudahkan urusan ♥️ Bismillah. selamat berjuang 🌹

4y trước

Aminn. in shaa Allah. moga Allah mudahkan urusan bersalin ibu ♥️ kuat yaa untuk baby.

Sy bru bsalin 2w lepas . Time pkp suami mmg x leh teman . Sy pun anak 1st . Bagi sy, sy ok sbb x pnh lg ad pglmn suami tmn msuk labour room kan, sbb ank 1st kan . Maybe kalau anak 2nd keatas terasa la jgk sbb dh pnh rse suami teman, ttbe suami x tmn . Dia jd awkward kat situ . Sy mmula pun risau n sedih . Cr hosp mne yg bolehkan suami teman . Tp tula, husb ttp x leh teman . Sblum masuk labor room trus salam cium tgn suami . Suami baca² doa kat dahi, alhamdulillah Allah permudahkan . Jgn tension sis, kite nk jd ibu kne kuat . Ni blum bersalin . Lepas bsalin lg byk bnde perlu kesabaran dan kekuatan . Stay strong ok 💪 take care

4y trước

InsyaaAllah aamin

Saya baru je pegi checkup OnG kt hosp selayang. Diorg masih xbenarkan suami teman di labour room dan melawat. Takpelah. Saya redha. Terima kasih ibu2 semua sudi jwb soalan saya dan bagi kata2 semangat. Saya doakan ibu2 semua dipermudahkan urusan dan sentiasa dilindungi Allah. Betul kata2 ibu2 semua. Saya kene beranikan diri. Allah sentiasa ada dgn kite. Doakan saya kuat dan dipermudahkan bersalin ye ibu2 semua.

Selagi virus ni tak hilang, selagi tu la pihak hospital akan buat kawalan ketat keatas pelawat. Bukan apa, peratus baby dijangkiti pun agak banyak dkat Malaysia. Klau org dewasa kena pun dah azab,apa lagi baby yg baru nak merasa hidup didunia.. Fikir yg positif je.. selalunya nurse & doc dkat wad bersalin ni baik2 je,kdang mcam mak2 je cara dorang layan.

mmg xbole sis,merayu mcmane pon ttp jwpan pihak hspital tak bole..sy tgh tgu hari due sy 6/6...mmg da prepare awal²..tiap kali checkup klinik nurse akn bgtau nti bersalin suami xbole teman..so xpela..ingt kite ade tuhan yg bantu kite...kena set mental n fizikal inshaAllah dipermudahkan semua nya

4y trước

Terima kasih

Tak boleh sis , untuk hosp ampang la . Ada yang boleh ada yang tak . Hosp selayang suami boleh teman . Saya lahirkan anak frst saya bulan lepas sorang sorang . Okay jee sis kat LR , cuma masa dalam wad tuh payah sikit nak buat benda sebab sakit.. Positif je sis , ingat anak ingat allah ❤️

kawan saya baru bersalin,dia pun sama macam dia,xde sesiapa dh slain suami, tapi procedure hspital tetap macam tu,suami xboleh teman,dia tawakal je,alhamdulillah selamat dah lahir kan bayi perempuan...tapi tak tahu lah,sbb kami di jb,kalau di tempat lain atau private mgkin boleh dipertimbangkan

4y trước

hsa sis

Saya baru lps bersalin 12/5 Baru ni tanpa suami teman hospital goment mmg x..suami dtg pun iqamat azan ank dkt dpn pintu masuk jew...antr brg pun serahkan pd guard and guard akn bg pd kita... Bertabahlah melahirkan baby musim pkp nie.. Ingat ank ingat yg 1 Allah S. W. T...

sy pn 1st bby da 37weeks . tk pkir lg nk asben teman ke , tk teman pn tkpe lah jnji nnt selamat bersalin je 😂😂 sy ni pragai pelik skitt. Klau blh pntang pn nk kt ruma sndiri . xsuke org jga2 ni😂😂

4y trước

pastu awak buat cmne? hire CL ke sis. share sikit cara pntg sndiri

Sy due 24hb ni.. Nurse dah bagi tau PKP ni suami xleh teman.. Pada sy tiada masalah, segala urusan Allah dah atur bnyk kan berdoa berzikir mintak Allah permudahkan.. Semoga sis dipermudahkan urusan :)