4 minggu+ kehamilan

Nak tanya. Sy ada buat self test dan dpt result positive. Dah jumpa dr and dr ckp kemungkinan saya hamil 4weeks + selepas dia kira dari tarikh period. Tp dr kata blm dpt scan apa2 sbb usually xnampak lagi kalau baru 4 weeks + ni. Nak tanya, normal ka kalau ada bleeding sikit? If bleeding tu warna fresh blood? Sedikit sahaja

2 Các câu trả lời

biasanya kalau masa scan nampak kantung je, tak nampak lg baby/denyutan jntg doc xkan bg ubat kuat rahim. no point. melainkan dah nmpk baby/denyutan baru bg ubat kuat rahim. masa sy dpt ubat kuat rahim masa 4-5w then masa 7w sy g kerajaan doc sana mrh kenapa mkn sbb no point mkn pun baby xda lg. mcm tu la katanya. apa yg boleh buat awal2 ni, jumpa soc utk check balik kandungan and restttt betul2. jgn buat keje berat. sbb tu boleh jd threatened misscarriage..

Fresh blood? Apa2 spotting - samada proses penempelan atau ancaman keguguran. better refer pd doctor sbb masih awal kandungan kan. Mcm saya, dh junpa doc, doc bg ubat kuatkan rahim

3y trước

Allahu. Inna lillahi wa inna ilaihi rojiun.. Mudah mudahan Allah gantikan kehilangan dan kesedihan puan & suami dgn sesuatu yang lebih baik daripada sisi-NYA 🤲