Minum soya?

Nak tanya sebenarnya boleh ke tidak ye preggy mummy minum air soya masa tgh prgnnt? Sbb saya confuse mil cakap xbagus minum, tp mak saya sendiri ckp boleh je minum. Mana satu boleh ke takboleh?

8 Các câu trả lời

Masa mengandung suka minum soya bila pasar.. Tiap2 minggu minum katany nk bby putih.. Tetiba da lahir kulit eczema gatal2 sampai da 4thn ni sensitif sungguh kulit ny.. Dulu jarang tengok info mkn utk mengandung skrg baru berjaga2.

Nak lepas gian boleh la..tapi jgn amalkan. Nanti baby jadi kulit sensetif. Jgn dgr petua konon nanti anak jadi putih bla bla bla.

Actually soya ni x bagus untuk skin baby.boleh jd elergic yg teruk .tp kalau trringin nk minum minum je Jgn selalu.

Nak minum tu boleh tapi jangan selalu. Ada pengalaman mommies kata nanti kulit baby mudah sensitif.

blh tp jgn terlalu byk.. blh effect kat kulit bby

bole minum tp jgn selalu

boleh tp jgn kerap

Sekali sekala ok