Minum air soya

Saya nak Tanya boleh x minum air soya waktu mengandung??MIL saya sruh minum air soya,de org ckp x elok minum air soya sebab nanti Mase beranak kita punya mudah terkoyak ibarat mcm 'kain buruk' terkoyaknye

4 Các câu trả lời

Boleh je rasanya tp berpada2..sbenarnye soya elok jgk sbb akak2 sy yg mnum air soya anknye kulit cerah2…tapi sy ade terbca hritu psl soya ni nnti bby mudah kne eczema.xpasti betol ke x..tpi anak akk sy mmg ade eczema ,kulit mcm berkerapu sjk dr bby..sis google je psl susu soya utk ibu hamil bnyk je artikel psl tu, ade kebaikan n keburukan

kalau kate nak minum bersederhanalah. sbb ade pengalaman minum soya anak mmg kulit cantik sgt putih betul siap gebu elok lagi tapi bile kene nyamuk ke ape ke die sgtla sensitive...n parut pn lame nak ilang tp secare umumnye soya sumber protien yg baik. selagi makanan@minuman ibu dr sumber yg baik ambillah secare besederhana.

kurang elok awal preggy .. nnt 8/9 bulan boleh la .. risau kulit baby sensitive mudah dpt excema ..

soya kaya dengan kalsium dan protein, bagus untuk ibu mengandung 👍🏻