first time try cek upt😅 pakai Watson punya je, harga RM4.90 camtu..

Hi, nak tanya.. sebelum ni dah seminggu perut rasa sakit mcm senggugut/cramp tapi smpi skrg period xda lagi, pagi tadi baru cek upt, cek pakai 2 jenis Strip n cassette. kalau macam ni confirm positif ke? kalau ikut app ni dah 3minggu 6hari(First baby) kalau betul +ve, bila boleh g scan ye?

first time try cek upt😅 pakai Watson punya je, harga RM4.90 camtu..
16 Các câu trả lời

Alhamdulillah. Tahniah. Kalau awal2 ni scan tak nampak apa, klau bwh 8weeks nampak kantung. Dalam 8 weeks da bole nampak heartbeat. Tp semua tu kdg depends on bdn masing2, kdg nmpk awal & lambat. Klau nk scan time 8weeks ke atas. Tp bole je p jmpa doktor awl ni just nk pengesahan kehamilan. So nti doc akan bgtau la tu, mgkin nti dtg lagi 2,3 weeks . Enjoy the journey dear

alhamdulillah positif ni sis. baik tunggu dlm 8-10weeks bru nmpak. Klu sy hri tu rsa mcm excited sbb first baby scan, rsa lamanyaa nk tunggu hahaha. pegi scan msa 7weeks nmpak kantung dlm rahim. klu sis rsa excited x sbar nk gi scan awl boleh tpi nmpak kantung tu je dlu atau nk pegi awal skit utk sahkan kandungan dlm rahim . tpi 3 minggu ni myb x nmpak lgi la

tahniah sisss pekat dh tu https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

2y trước

Tekan link tu xboleh pon.

Positive ni sis. Mcm sya jugak last period 11.4 kalau kira dalam apps ni dah 4w. Skrg late 5days period. Hari sabtu ni nak pergi klinik. Congrats sis semoga baby kita kuat smpai lahir jaga diri baik2 tau 🙏🏻☺️

2y trước

sama pula tarikh akhir period 11.4 💕 Alhamdulillah semoga yg baik2 mengiringi perjalanan kandungan kita semua 💐

kalau naik double line , period delay , mkna nya btul2 pregnant la tu sis 😅 sy lagi la , cek pakai yg dkat kedai EVO RM2 tu je . tetap naik 2 line jgk . mula2 x caye tpi bila g cek klinik mmg sah2 pregnant

sy pegi jumpa doc msa 4week 5day scan xnpk lg...rabu ni nk scan balik 8 week 3day....kalau pegi awl pun boleh doc bg ubt kuat rahim,jgn lasak2...kalau xde mslh apa2 awk blh tngu 8week pegi scan

kalau doc dok kata xnampak kantung lagi, awak jgn risau k. tunggu kandungan dah 12 minggu. inshallah dh nampak berserta heartbeat. doa ok

Kalau tengok pekat mcm tu rasa nya dah lebih 6-7weeks dah tu… Kalau 3 weeks biasa upt belum boleh detect. 4 weeks pon samar2 sangat…

2y trước

yeke? tapi sy last period 12april 😅 cek upt 10may. mcm mna ye cara kiraan?

Positif dah ni, kalau sis nk scan kantung week 5/6 boleh dah, kalau nk ada janin week 8.

saya lewat 8 hari... Frist baby juga... ikut app 4minggu..