Hamil

Nak tanya. Saya hamil dah hampir 2 bulan tapi tak rasa mabuk apa apa. Adakah normal bagi sesetengah ibu mengandung? Saya cuma rasa mengantuk saja. Awal pregnant ada sakit sakit badan. Lepastuh tak ada. Cuma mudah lesu dan letih. Mohon share mummy.

62 Các câu trả lời

Ya Allah bestnya x de apa2 alahan masa ngandung.. saya dulu terpaksa serah diri kat hospital sbb dah x leh makan minum.. ni skrg ngandung ank ke 4.. baru 2 bulan.. alahan dah dtg sket2 😭😭

Sama la sis... nak kata loya2 pun takde... cuma rasa ngantuk kuat sungguh... boleh tersengguk kejap😅. Lapar pun tak tunggu time, asyik nak makan je hahaha... kdg2 je rasa cramps kat perut...

Alhamdulillah sy pun takde tapi suami yg muntah2 sakit badan semua time awal2. Tapi tu laa sampai skrg ni asyik mengantuk je setiap masa, sakit pinggang. Memang rasa nak tido je dekat mana pun 😂

5y trước

Hahahah takpa. Kita sama2 tak tahu. Bila time suami kena alahan tu, kesian tengok nak makan semua tak lalu. Asyik nak tido je katanya. Skrg okay dah sikit. Kita pulak yg ngantuk lain macam, kuat makan pun ye jugak 😅

Saya pun mcm tu awal prggy. Tp masuk trimester ke dua ni kuat la pla muntah, pitam,badan lesu xbermaya sbb tiada selera makan. Dr cakap sbb hormon makin kuat tulah. Smpai skrg pening2

tak semua org alahannya sama. saya pun xde alahan, tapi malam lepas isyak comfirm KO. macam letih sangat, padahal dok rehat je seharian. 😂 alhamdulillah, lama-lama makin okey

Saya pun mcm tu..tak ada mabuk..tapi masuk ke 3 bulan..mabuk dgn bau bawang pla..pening2 bila terhidu bau bawang tu..tp muntah2 tu tak ada alhamdulillah.

Normal mumy,ade yg kena alahan ade yg xde... Meh join group sharing tntg pregnancy,pantang bby and ape saja https://chat.whatsapp.com/F15P2NRDfr7BbmRe33kzgx

5y trước

Di alukan

Saya pon xde alahan pape sis. Dah masok 7 bulan da pon. Jd just chill n rilex serta syukur sbb kita x alamai perkara yg para ibu x suka nak hadap

Asalkan doktor dah sahkan awak pregnant itu dah cukup. Alahan tu tak semua orgkena pun dan bukan syarat wajib utk pregnant 😂😂😂

Normal tuh.. Sy xmuntah lgsung the 2 trimester.. Tp masuk trimester ke 3 baru rasa sensitif, senang rasa muntah.. Kah kah kahh