Makanan 1st trimester

Hi, nak tanya. Saya first mom. Waktu pregnant awal2 trimester kena jaga makan ke, macam avoid bergoreng ke apa for baby health. Atau tak kisah janji bantai je makan? Haha as long jgn makan fast food/benda tajam etc. Thanks

2 Các câu trả lời

Yes, dalam soalan you tu pun dah ada jawapan. Untuk apa apa peringkat umur, condition, memang kita disarankan untuk jaga pemakanan. Masa pregnant lagi lah kena jaga, sebab baby memerlukan nutrisi yang bagus untuk membesar. 🥹 Boleh makan fast/junk/processed food dan seangkatan dengannya, tapi dalam kuantiti yang terkawal. 😊

mkn je pape, asalkan x berlebihan. tp kalo tau mknn tu x sesuai tuk prgnt xperlu mkn