Pregnant 29 weeks

Nak tanya.. saya baru scan and kepala baby masih dekat atas. Boleh saya tahu siapa yg sama mcm saya ? Risau 🙁#ingintahu #firstbaby #bantusharing

25 Các câu trả lời

kdudukan bayi akn tetap waktu 36w ke ats.. so boleh lg tu pusing.. tapii.. jgn trlalu lega bila org ckp "alaa takpa,awal lg,nt pusing la tu" sbb.. sy dlu org dok ckp mcm tu, so sy rilek, last² ank xpusing smpai ke sudah, msa dh 9bulan kalut pegi cri org buat air ubat lah apa,mmg ssah dh nk pusing sbb dh padat katanya, so resultnya anak sy czer songsang😌 so,sis, selagi msih awal ni, ikhtiar lah jgk bg dia pusing.. betul,ada kes yg last minit pusing pn ada, tp klau xpusing jgk, czer lah kisahnya.. takpa,janji sihat.. tp apa salahnya usaha dlu,ye dok? 😁 semoga dipermudahkan segala urusan sis yerr.. aminn.. 🤗

Saya . Saya since baby 28 minggu baby dekat atas sampai bersalin. Sujud lama pujuk baby hmm x jalan. Trh la sujud lama cakap elok2 dgn baby insyaAllah dia dgr. Saya pd mulanya nk pusing kepala baby ke bawah then tak dapat buat sbb dh contraction n bukaan 2cm last emergency cser. Alhamdulilah sihat je baby. Czer pun sakit seminggu je then leh jalan mcm org biasa janji jaga pemakanan 🫶🏻

baby boleh pusing lg sis..masih ada ruang lg..sy 32w kpala baby kt atas..risau sgt..36w,scan alhamdulillah kpala dia kt bwh..cuma blm masuk laluan lg..hrp2 dia xpusing lg la..sy ckup risau klu dia sedu,sy rsa brdenyut dkt atas..sbb tau kpala dia kt atas..pape pun smoga dpermudhkn sgala urusan sis bsalin nnt..♥️

saya hari tu scan 31minggu bby masih kpla ke atas..scan balik 36minggu alhamdulillah bby dh pusing kpla dan dah masuk laluan dah pon..skrng saya dh 37minggu3hari..tnggu bby nk klur je dah..jngn risau sis bnyk kn berdoa tau jngn fikir bukan².jauh lgi tu bby ada masa lgi untuk berpusing kpla ke bawah..

Awl lg. Baby masih boleh tukar kedudukan dy. Ibu pikir positif n bykkn brckp dgn baby utk ubh posisi dy. Dlm mse yg sme, cuba senaman yg boleh bantu baby ubh kedudukan. Mcm sy dlu, sy bykkn pergerakan sujud tu. Alhamdulillah mse 32w baby tukar kedudukan kpala kebawah semula n kekal smpai brsalin😊

Sya masa scan 30-36 weeks, kpla baby di atas.. scan balik yg 37 weeks , kepala baby di bawah sdh.. sya takut dah masa tu sebab klu still dkt atas kpla baby kena refer pakar..skrg dah 38 weeks , masih kena scan klu sya belum ada tanda beranak utk pastikan kpla baby tak naik lagi..

Sy dari 26 minggu kpla baby dah kat bawah..dr pun dah siap pesan jgn lasak, dan terlalu aktif sbb takut terberanak awal. Apa yg saya tahu baby bole berpusing lg.. tips sy bnykkn pergerakkan dan kena aktif itu je.. berbual dgn baby dan jadikn rutin.☺️😉

saya pun kepala baby at atas now dah nak masuk 37weeks...perancangan doktor 26hb baru nak g jumpa pakar n pusingkan ...31hb dah nak masuk wad untuk induce kena bersalin awal Sebb ada gdm.

awal lagi awak. xperlu risau. baby masih ada ruang utk berpusing. awak perlu risau kalau 36weeks kepala baby masih dekat atas. time ti mmg baby xboleh berpusing dh.

sy ada baca tips, kpala baby akan mgejar kawasan yg dia rasa panas/suam, cuba tuam air suam dkt area bwh perut. insha'allah baby akan bpusing 🥰