Baby aktif

Nak tanya, Saya 27week. Memang ada masa baby tak aktif ke dalam perut ? Kadang2 kuat dia tendang. Tapi ada masa halus jee dia gerak. Selalu banyak kali gerak. Tapi ada masa jarang gerak. Normal ke ya#bantujawab #firstmom #bantusharing #newmom

3 Các câu trả lời

Betul. Ikut mood dia juga ada masa dia tidur. Masa mengandung anak sulung pun mcm tu. Dia jenis malas nak tidur je. Minum air kosong sejuk pun tak jalan. Dah nak pergi hospital tgk tendang dah. Just pantau mcm nurse suruh tu atleast 10 gerakan. Tu cuma guidancr je. Lama2 awk akan tau rhythm baby bila dia kerap gerak dan bila tak gerak.

6mo trước

ouh yeke. tu lah saya overthinking kadang2 sebab anak first. Tapi alhamdulilah dia still gerak tapi halus mcmtu. tulah kadang minum air sejuk pun tak ada respon dia ni Hehe

sy pun sama juga 27 week baby kalau siang mmg gerakan dia halus je. kdg2 sy cuit2 sebab jdi overthinking, minum air sejuk pun dia tk gerak. ikut mood dia nak gerak wktu bila, dh sy pula nak tick 10 pergerakan. mmg btul2 nak alert gerakan dia. mungkin baby boy jenis kuat tido kot 😅😅

Saya sampai waktu bersalin pun baby boy halus je tendang. Tak pernah tendang kuat2 mcm dlm drama tv.

6mo trước

Sama sis. Ini baby boy jugak 😆