Scan

Nak tanya pregnant 4 minggu 5 hari nampak tak kalau scan? Sbb sebelum ni ada sejarah ectopic.. Doctor pesan kalau pregnant lg kena check awal.. Ada tak yg pernah scan kandungan 4 minggu?

9 Các câu trả lời

4w terlalu awal sis.. mmg xnampak. sy scan 5w++ pn ksong. tgu 6weeks. tp ,sblm scan sis jgn kencing. Nti kempis xkan npk. Sis tahan laa sikit kalau rasa nak terkencing 😅 Sebb 6w sy buat buku,tgh tgu no tuu sy xtahan nak kencing. lepastu Dr scan xnpk pon. n Dr tnya,ada kencing ke tadi? sy jwb,haah 😅. Dr cakap,nextima jgn kencing sebb da kempis susah npk

4w scan nampak rahim ja menebal, 5w dah nampak kantung, 6 week nampak heartbeat dahh❤️, skrg tggu nak scan 7w. sya kena scan tiap minggu sbb Dr nak pantau sbelum ni ada sejarah miscarriage

4y trước

saya follow up dkt hospital swasta mmg tiap minggu dia check dan puas hati. sebelum ni pi hospital kerajaan Dr check ala kadar ja bila dah miscarriage boleh pula tanya awak betul pregnant ke? geram pula saya. pergi pakar puas hati.

sy cek kndungan 4w memang x nampak ape.. cuma nampak dinding da menebal.. dkter suruh repeat lagi bulan depan.. next scan tu alhamdulillah da nampak dan dgr heartbeat..

nk tanya..Sya period bln 1 mmg x dtg...cek upt negatif.tp masa BW ank ke klinik..sja nk try scan...doc ckp ada.tp kecik lg..dlm 4 week..

klu nmpk pun mungkin nmpk kantung je..ape2 cuba je sis..mse sy 5w1d dr scan nmpk kantung dgn yolk sac..tp dari scan tu bru 4w5d..sis cube je ye

saya scan 4w1d masetu nk confirmkan pregnant or x. nampak besar biji sawi je. dr suruh dtg lagi beberapa minggu utk scan perkembangan

Tak nampak lagi sis, tapi semalam saya baru buat scan dari bawah, Alhamdulillah nampak da ☺️

Saya scan time 4week5day baru nampak kantong je.. Janin takda lgi

Lau elok scan 7minggu.. xboleh scan awal sgt n kerap scan...